Campionate

Ionuț Radu, de senzație cu Olympique Marseille: „Miraculos, a reușit o paradă monstruoasă la șutul lui Tavares!”

Ionuț Radu (25 de ani), refăcut după o leziune musculară, foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  luni, 01 mai 2023

Ionuț Radu (25 de ani), refăcut după o leziune musculară, a limitat proporțiile eșecului suferit de Auxerre cu Olympique Marseille (1-2), scoțând două goluri ca și făcute. Dar a ezitat la ieșirile la cornere și putea face mai mult la șutul de 2-1 al lui Alexis.

Două etape a stat pe tușă Ionuț Radu, din cauza leziunii musculare suferite la încălzire cu Nantes. 

Dar când a revenit între buturile lui Auxerre nu s-a simțit deloc ieșit din formă. Ba din contră, portarul român s-a remarcat aseară pe terenul lui Marseille (1-2), ieșind bine pe centrările gazdelor în prima repriză. și având două intervenții excelente după pauză, iar o dată a fost salvat de bara transversală.

„Ionuț Radu a reușit o paradă monstruoasă la șutul lui Tavares”

„Aproape miraculos! Radu a reușit o paradă monstruoasă la șutul lui Tavares, din careu la colțul scurt, și a evitat golul egalizator", a comentat RMC Sport. Care a remarcat și modul în care a prins o minge periculoasă centrată de Alexis Sanchez. 

La faza de 1-1 nu putea face nimic, Under reluând, imparabil, la colțul lung în plasa laterală (75), numai la al doilea (77) pare că e puțin surprins de șutul printre picioare trimis de Alexis. Același atacant chilian putea să-l învingă mai devreme cu o lovitură de cap, profitând de ieșirea sa neinspirată.

Ionuț Radu a primit nota 6

Agenția Maxifoot i-acordat românului nota 6 și l-a caracterizat astfel: „Și-a reafirmat forma bună. Suveran și vigilent la centrările marseilleze din primul mitan (5, 45), el a trimis mai multe degajări lungi, care au aterizat amenințător în careul advers. La cornere, în schimb, a fost prea ezitant, neștiind când să intervină și când să rămână pe linia porții.

A avut un reflex excepțional în fața lui Tavares (56), înainte de a se preda la execuția perfectă a lui Under și apoi la șutul razant expediat de Sanchez, la care ar fi putut face ceva mai mult".

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.