Campionate

Amenințat cu moartea! Arbitrul care a trimis-o pe Borussia Dortmund pe locul 2 cu greșeala sa a fost pus sub protecție judiciară!

Sascha Stegemann, „centralul” care i-a refuzat un penalty Borussiei Dortmund la 1-1 cu Bochum, foto: Guliver/gettyimages

Articol de Theodor Jumătate  —  luni, 01 mai 2023

Sascha Stegemann, „centralul” care i-a refuzat un penalty Borussiei Dortmund la 1-1 cu Bochum, provocând căderea echipei din Dortmund pe poziția secundă, după Bayern, a făcut plângere în urma amenințărilor primite.

O eroare de arbitraj ar putea hotărî titlul în Bundesliga. Borussia Dortmund ar fi câștigat probabil la Bochum, dacă ar fi primit un penalty clar în minutul 65, la 1-1. Bodycheckul lui Danilo asupra lui Adeyemi n-a fost sancționat însă de „centralul" Sascha Stegemann și scorul a rămas neschimbat. 

Cu victorie, Borussia ar fi rămas liderul Germaniei cu patru etape înainte de final. Cu egal, a căzut pe locul 2. Bayern e acum favorită la al 11-lea titlu consecutiv.

Sascha Stegemann ar vrea să ia o pauză din arbitraj

Stegemann, 38 de ani, din 2019 arbitru FIFA, a devenit ținta fanilor din Dortmund, după ce acesta a fost criticat aspru de oficialii galben-negrilor. A fost amenințat cu moartea, a ajuns la poliție și a fost pus sub protecție judiciară.

„Înțeleg perfect emoțiile provocate de ce s-a întâmplat vineri seară. Dar eu și familia mea am primit amenințări clare și, după ce le-am văzut, am depus o plângere penală", a dezvăluit Stegemann în timpul emisiunii Doppelpass, la televiziunea Sport 1. Arbitrul se întreabă „dacă nu ar fi bine să iau o pauză, pentru a mă îndepărta o perioadă de fotbal".

Sascha Stegemann: „Nu poți dormi, te uiți pe tavan, te zvârcolești”

Într-un interviu pentru Bild, Stegemann a admis că a greșit. 

„Când lucrurile merg în această direcție, ajungi acasă și iei vina cu tine. În pat, îți pui întrebări, nu poți dormi, te uiți pe tavan, te zvârcolești. Dacă aș fi avut vreun dubiu asupra deciziei, VAR-ul ar fi fost o opțiune. Privind retrospectiv, trebuie să recunosc că aș fi acordat fericit penalty-ul dacă aș fi revăzut faza. Înainte de a fi arbitru sau fotbalist, sunt om", a declarat acesta. 

A adăugat: „Borussia Dortmund are șansa de a câștiga titlul după mulți ani. Când nu primești un penalty... e de înțeles reacția lor". 

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.