GSP special   •   Special   •   PROFU' DE SPORT

Vrea la UEFA! Lorena Balaci a făcut marele anunț: „Vârsta îmi permite să visez”

Lorena Balaci / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de Remus Dinu   —  marţi, 02 mai 2023

Lorena Balaci (45 de ani), fiica legendarului Ilie Balaci, a anunțat recent, la podcastul „Profu' de Sport”, că și-ar dori să ocupe o funcție la UEFA. 

Copil de fotbalist, fostă soție de fotbalist, mamă de fotbalist și acum manager de fotbaliști la Daco-Getica, un club-școală de fotbal care și-a propus promovarea în Liga 3, Lorena Balaci spune că e gata să facă pasul următor și că are în plan să ocupe o funcție în cadrul forului continental.

Lorena Balaci râvnește la un post la UEFA: „Vârsta îmi permite să visez”


- Rămâi în continuare interesată de o poziție de management într-o structură de genul ăsta? Sau te vei limita la club? 

- Vrei să-ți spun ceva? Dacă reușesc promovarea la Liga 3, nu mă mai interesează, pentru că munca este foarte multă acolo. Noi nu suntem un colectiv numeros, iar promovarea îmi va aduce o muncă suplimentară. Atunci, chiar vreau să fac lucrurile cum trebuie la mine la club și-i las pe ei cu asociația și cu toate celelalte în treaba lor, pentru că nu voi mai avea chiar foarte mult contact cu ei. Voi rămâne în contact cu ei doar pe partea de minifotbal, pentru că dacă echipa mare mi se duce pe FRF, am echipele de juniori mari care joacă toți pe FRF și atunci colaborarea mea cu AMFB va fi mai limitată.

- Dar pe termen lung, peste mai mulți ani, te vezi într-o poziție poate la Federație, poate la LPF? Next level, cum ar veni. 

- Uite, să știi că mi-ar fi plăcut să lucrez în Federație, mi-ar fi plăcut să lucrez în special pe fotbalul feminin. Eu am încercat și tot încerc, adică nu am abandonat ideea de a-mi face o echipă de fotbal feminin, cred că ar fi o provocare pentru mine, pentru că am lucrat numai cu bărbați, nu știu cum e să lucrez cu femei, știi? Da, mi-ar plăcea, ca next level, să lucrez în Federație și, poate, ulterior, să ajung mai sus.

- Mai sus? UEFA, unde? 

- UEFA, da. Cred că vârsta îmi permite să visez.


- Da, da, cu siguranță. Ce ți-ar plăcea? Ce te vezi făcând într-o structură de genul ăsta? 

- Să știi că lucrul care îmi place cel mai mult și cel mai mult este să lucrez pe partea aceasta de organizare de competiții. Adică, e o chestie care mă provoacă, în fiecare săptămână ai o nouă provocare. Evident că aici, la club, fac toate meseriile, sunt multifuncțională. Gândește-te că mi-am dorit foarte tare să înțeleg partea asta psihologică a jucătorului. Și atunci, acum doi ani, am făcut niște cursuri de sport și mental-coaching și... ce-ți povesteam la început, implementez niște proiecte cu ei și am făcut și cu cei mari tocmai pentru a-mi face și eu un portofoliu, să văd cum funcționează niște lucruri la care eu mă gândesc. Deci, lăsând partea asta educațională, fac absolut tot, de la contracte, documente, legatul legitimațiilor, mersul la AMFB, mersul la FRF...

- Tot ce ține de organizarea internă a clubului și competiții. 

- Exact, da.

Lorena Balaci: „Cei de la AMFB m-au considerat dușman”

Anul trecut, Lorena Balaci a candidat pentru un post de vicepreședinte în cadrul AMFB (Asociația Municipală de Fotbal București), însă n-a reușit să ajungă în acea funcție. Pe durata podcastului, Lorena a explicat culisele acelui moment. 

- Tu ai candidat anul trecut la o poziție de conducere în cadrul Asociației Municipale de Fotbal București. 

- La funcția de vicepreședinte, da.

- Și n-ai reușit să ajungi acolo. 

- Nu, pentru că e, cumva, o castă închisă acolo, adică eu așa am văzut dinafară.

- Care-i miza? 

- Fiind outsider, m-au considerat dușman, dar să știi că eu m-am dus cu cele mai prietenești și cele mai pașnice gânduri. Dacă mă duc undeva, mă duc pentru a face o chestie constructivă. Miza?

- Miza de a păstra AMFB-ul închis. Adică, e o miză financiară, se învârt atât de mulți bani la AMFB-ul ăsta? 

- Bani se învârt. Gândește-te că este cel mai bogat AJF din țară. Nu putem să spunem că nu se învârt. Ba da, se învârt. Hai să ne gândim un pic că în București sunt în jur de 250 de școli private de fotbal, care, pe fiecare categorie de vârstă, activează într-un campionat. Spre exemplu, sunt... putem să ne uităm pe site-ul AMFB-ului. Dau un exemplu: la grupa de vârstă 2012, cred că sunt minimum patru serii a câte 16 echipe, a câte 160 lei pe meci...

- Se transformă inclusiv într-o miză financiară, da. 

- Păi, pot să-ți spun eu, că am primit factura pe luna martie. Meciurile de minifotbal din luna martie însumează 12.800 de lei. Pe tot returul, de fapt.

- Și ce intră în „taxa asta de protecție”, să zicem, a AMFB-ului? Organizarea efectivă sau ce anume? 

- Intră arbitrajul și terenul unde se joacă. Din păcate, faptul că am candidat la funcția aceasta de vicepreședinte, eu am simțit, cumva, că mi-a adus...

- Deservicii? 

- Nu pot să zic neapărat deservicii, ci un pic de hate (n.r. ură) din partea celor de acolo, pentru că anul acesta nu mi-au mai dat să organizez competiție de minifotbal, în contextul în care am condiții și am un teren foarte bun.

Citește și alte știri din podcastul cu Lorena Balaci: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.