Liga 2

Plin de sânge în careu după duelul cu portarul lui Dinamo! Ce a dictat arbitrul + verdictul lui Crăciunescu

+10 Foto
O fază confuză s-a petrecut în minutul 70 al meciului dintre Gloria Buzău și Dinamo, la scorul de 2-2. Gazdele au cerut penalty la duelul dintre portarul dinamovist Filip Dujmovic și Pablo Gaitan.

Articol de Adrian Jitea  —  luni, 01 mai 2023

O fază confuză s-a petrecut în minutul 70 al meciului dintre Gloria Buzău și Dinamo, la scorul de 2-2. Gazdele au cerut două lovituri de la 11 metri. Ion Crăciunescu e de părere că una dintre faze a fost judecată greșit de „centralul” Moroiță. 

Filip Dujmovic a avut un meci de dat uitării. A gafat incredibil la golul de 1-0 al Buzăului, în minutul 9, iar în partea secundă era să o comită din nou.

Fază controversată în Buzău - Dinamo: Gaitan, plin de sânge

În minutul 70, goalkeeperul bosniac a ieșit decis pe o centrare. A ajuns la minge, a prins-o cu ambele mâini, dar în timpul intervenției l-a busculat cu umărul la nivelul capului pe Pablo Gaitan. Mijlocașul Gloriei a rămas căzut pe gazon, plin de sânge. 

„Centralul” Andrei Moroiță a lăsat jocul să meargă. Ulterior, când acțiunea s-a încheiat, i-a acordat „galben” portarului dinamovist, dar pentru proteste.

Gaitan a avut nevoie de 5 minute de îngrijiri medicale, pentru a i se opri sângerarea, înainte de a reveni pe teren.

Ion Crăciunescu, în direct la „Fotbal Club”, de la Digi Sport, a spus că Moroiță a luat decizia corectă: „Portarul joacă mingea. Se pot întâmpla ciocniri involuntare. A fost un contact involuntar, portarul are avantajul că a jucat mingea”.

Crăciunescu: „Penalty pentru Buzău!”

Bosniacul a avut 10 minute de coșmar în debutul deplasării de la Buzău. În minutul 7 a ieșit întârziat și i-a doborât în interiorul careului pe coechipierul Giafer și pe adversarul Blejdea. „Centralul” Andrei Moroiță nu a observat faultul și l-a iertat pe portarul dinamovist.

Verdictul lui Ion Crăciunescu, la „Fotbal Club”, de la Digi Sport.: „După părerea mea este o fază, dacă ne uităm foarte bine, trebuie să observăm dacă portarul joacă sau nu mingea. Cam intră în adversar... dacă juca mingea se ducea în altă parte. Atunci e penalty!”. 

+9 Foto
Dujmovic intră cu mingea în poartă

Peste doar două minute, Dujmovic a comis-o decisiv. O lovitură liberă executată slab de Blejdea, de la peste 35 de metri, a prins spațiul porții. Goalkeeperul a reținut balonul, dar a intrat intrat cu el în poartă. 

+9 Foto
Dujmovic intră cu mingea în poartă

„Asistentul” Ionuț Bobe a ridicat fanionul și a validat reușita.

Pentru Dujmovic este doar al doilea meci ca titular în play-off. Mai evoluase chiar în manșa tur contra Buzăului, remiza 1-1 de pe „Arcul de Triumf”.

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.