Liga 1

Lecție de la „Briliant” » Adrian Mutu a explicat cum și-a transformat fotbalistul în numărul 1 din campionat: „L-am învățat anumite mișcări”

+29 Foto
Dugandzic a înscris de două ori cu CFR Cluj // foto: Raed Krishan, GSP

Articol de Daniel Grigore  —  Tuesday, 02 May 2023

Adrian Mutu (44 de ani), antrenorul lui Rapid, a explicat după victoria cu CFR Cluj, 3-1, cum l-a transformat pe Marko Dugandzic (29) într-un veritabil marcator. Croatul a înscris de două ori seara trecută. 

Transferat vara trecută de la CFR Cluj, Marko Dugandzic are un prim sezon de grație la Rapid. A înscris 19 goluri în 38 de partide și este cel mai bun marcator din acest sezon de SuperLigă, la egalitate cu Andrea Compagno (FCSB).

Stagiunea excelentă a lui Dugandzic vine după un sezon în care croatul nu a avut cifre grozave. În 2021/2022, a jucat doar 20 de meciuri și a înscris de 4 ori.

În acest context, Adrian Mutu a explicat cum a reușit să-l transforme pe Dugandzic într-un veritabil marcator.

Adrian Mutu, despre Marko Dugandzic: „I-am cerut să se demarce pe 16 metri”

„El este un jucător foarte bun în ansamblu. Muncește foarte mult pentru echipă, se pune în slujba ei. Eu cred că i-am dat liniște, moral, l-am învățat anumite mișcări pe care trebuie să le facă.

El, din fabrică, are anumite mișcări prea largi. Aleargă mult pe margine, ceea ce am încercat să corectez de-a lungul acestui sezon, spunându-i să se demarce pe lățimea careului de 16 metri. De fiecare dată când jucăm pe margine și vine o centrare sau o pasă în adâncime, trebuie să-l avem pe el la finalizare, ca atacant.

Cred că a înțeles, 19 goluri sunt multe. Putea să aibă și mai multe, dacă nu rata penalty-uri (n.r. - râde), dar mă bucură foarte mult atitudinea lui și a băieților”, a precizat Mutu la finalul meciului cu CFR Cluj, la OrangeSport.

Pentru Dugandzic, obiectivul personal din acest final de sezon va fi să-l depășească pe Andrea Compagno în clasamentul marcatorilor și să devină, astfel, golgheterul campionatului.

Marko a mai avut o perioadă foarte bună în România, între ianuarie și octombrie 2020, când a înscris 11 goluri în 20 de meciuri la FC Botoșani.

Mai multe știri despre Rapid: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.