Rugby

Alin Petrache merge pe mâna „stejarilor” la Cupa Mondială: „Nu văd o problemă că suntem în «grupa morții»”

FOTO: Federația Română de Rugby

Articol de Cătălin Stroia  —  Thursday, 04 May 2023

Federația Română de Rugby a organizat în premieră ziua națională a sportului cu balon oval printr-o serie de jocuri dedicate juniorilor. La eveniment au participat Eduard Novak, ministrul Sportului, Laurence Auer, ambasadoarea Franței, și Christian Dullin, secretarul Federației Franceze de Rugby.

În cadrul conferinței de presă, Alin Petrache a declarat că nu îi este frică de adversarele României de la Cupa Mondială, unde „stejarii” vor evolua în „grupa morții” alături de Africa de Sud, campioana en-titre, Irlanda, câștigătoarea Six Nations, Scoția și Tonga.

VIDEO. Alin Petrache: „Suntem singura echipă a României calificată la Mondiale”

>

„Pe «Arcul de Triumf» au performat și s-au ridicat cele mai mari generații de rugbiști din România. Sper ca jucătorii naționalei să ne facă bucuroși, chiar dacă vom juca cu cele mai puternice echipe. 

Mulți spun că avem o «grupă a morții», dar pentru noi este o bucurie pentru că suntem singurul sport de echipă care participă și care reprezintă România la un Mondial”, a spus Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Cupa Mondială de Rugby va avea loc în perioada 8 septembrie - 28 octombrie, în Franța, iar „stejarii” vor avea următorul program:

  • 9 septembrie: Irlanda - România (Bordeaux);
  • 17 septembrie: Africa de Sud - România (Bordeaux);
  • 30 septembrie: Scoția - România (Lille);
  • 8 octombrie: Tonga - România (Lille).

Citește și alte din rugby:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.