La mai bine de o lună și jumătate de la ultima vizită a Gazetei Sporturilor la bazinul Steaua, o parte din aspectele negative prezentate au luat o turnură pozitivă. Pereții au fost vopsiți complet și mucegaiul a dispărut, iar în exterior spațiul este mult mai ordonat.
La puțin peste 10 ani de când a fost dat în folosință, pe 5 decembrie 2012, bazinul de polo din Complexul Sportiv Steaua se prezintă în condiții jalnice. Construit de Compania Națională de Investiții, ca parte a proiectului „Bazine de Înot”, pentru suma de 28 de milioane de lei, adică 6,2 milioane de euro la acea vreme, bazinul se află în prezent într-o stare deplorabilă.
GSP.ro vă explică ce s-a schimbat după o lună și jumătate cu bazinul Steaua, loc în care se antrenează juniorii și sportivii clubului la natație și polo.
Exteriorul, aproape de normalitate
La vizita anterioară, porțile de polo și cablurile cu bile flotoare stăteau aruncate alandala, departe de ordinea pe care ar fi trebuit să o arate un club militar. S-a făcut un pas la normalitate, iar în locul cuștii unui câine și a gropii de gunoi, unde se aflau de scaune și mai multe electrocasnice, au fost puse containere de gunoi. Totuși, geamul spart din afara bazinului n-a fost schimbat.
FOTO: Iosif Popescu/ Geamul spart rămas nereparatInterior ceva mai retușat
FOTO: Iosif Popescu/Gaura și tencuiala căzută de lângă tabela de marcaj rămasă
În urmă cu o lună, bazinul Stelei era o casă a groazei pentru sportivi și nu o bază în care s-au investit peste 6 milioane de euro pentru a se face performanță. Pereții scorojiți au fost reparați la dungă și doar în zona uneia dintre tabelele de marcaj mai există o gaură, în care ar încăpea o minge de volei.
Gaura masivă din perete a fost astupată de o instalație modernă pentru prevenirea incendiilor. Lemnul putred al grinzilor a rămas la fel, din cauza fenomenului de condens care se produce în bazin. Totuși, nu s-a mai întâmplat să se scurgă nimic din lemnul putred așa cum a fost la ultima vizită, când părea că plouă de-a binelea în bazin.
{{text}}