Sporturi   •   Altele   •   Bazin Steaua

Ce s-a schimbat după ultima vizită a Gazetei Sporturilor la bazinul Steaua

FOTO: Iosif Popescu

Articol de Iosif Popescu (video), Cătălin Stroia   —  vineri, 05 mai 2023

La mai bine de o lună și jumătate de la ultima vizită a Gazetei Sporturilor la bazinul Steaua, o parte din aspectele negative prezentate au luat o turnură pozitivă. Pereții au fost vopsiți complet și mucegaiul a dispărut, iar în exterior spațiul este mult mai ordonat.

La puțin peste 10 ani de când a fost dat în folosință, pe 5 decembrie 2012, bazinul de polo din Complexul Sportiv Steaua se prezintă în condiții jalnice. Construit de Compania Națională de Investiții, ca parte a proiectului „Bazine de Înot”, pentru suma de 28 de milioane de lei, adică 6,2 milioane de euro la acea vreme, bazinul se află în prezent într-o stare deplorabilă.

GSP.ro vă explică ce s-a schimbat după o lună și jumătate cu bazinul Steaua, loc în care se antrenează juniorii și sportivii clubului la natație și polo.

Exteriorul, aproape de normalitate


+8 Foto
Schimbări bazin CSA Steaua/ Foto: Iosif Popescu

La vizita anterioară, porțile de polo și cablurile cu bile flotoare stăteau aruncate alandala, departe de ordinea pe care ar fi trebuit să o arate un club militar. S-a făcut un pas la normalitate, iar în locul cuștii unui câine și a gropii de gunoi, unde se aflau de scaune și mai multe electrocasnice, au fost puse containere de gunoi. Totuși, geamul spart din afara bazinului n-a fost schimbat.

FOTO: Iosif Popescu/ Geamul spart rămas nereparat

Interior ceva mai retușat


FOTO: Iosif Popescu/Gaura și tencuiala căzută de lângă tabela de marcaj rămasă

În urmă cu o lună, bazinul Stelei era o casă a groazei pentru sportivi și nu o bază în care s-au investit peste 6 milioane de euro pentru a se face performanță. Pereții scorojiți au fost reparați la dungă și doar în zona uneia dintre tabelele de marcaj mai există o gaură, în care ar încăpea o minge de volei.

Gaura masivă din perete a fost astupată de o instalație modernă pentru prevenirea incendiilor. Lemnul putred al grinzilor a rămas la fel, din cauza fenomenului de condens care se produce în bazin. Totuși, nu s-a mai întâmplat să se scurgă nimic din lemnul putred așa cum a fost la ultima vizită, când părea că plouă de-a binelea în bazin.

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.