Campionate

Șocant! Un jucător cu 25 de meciuri în Serie A în acest sezon a fost condamnat la 5 ani de închisoare » Blaturi și asociere cu Camorra!

Armando Izzo, cu mingea în față // Foto: Getty Images

Articol de Theodor Jumătate  —  joi, 04 mai 2023

Armando Izzo, 31 de ani, fundaș central împrumutat în actuala stagiune de Torino la Monza, cu 3 selecții la squadra azzurra, plătește pentru meciurile trucate în 2014 în beneficiul unui clan al Camorra: 5 ani de închisoare pentru fraudă sportivă și asociere la crima organizată.

Un jucător din Serie A, Armando Izzo, fundaș central în vârstă de 31 de ani cu trei selecții la naționala Italiei și 25 de meciuri în prima ligă italiană în acest sezon, a fost condamnat astăzi la închisoare. Hotărâre fermă, nu cu suspendare. Capetele de acuzare: fraudă sportivă (blaturi) și asociere la crima organizată, prin legăturile sale cu clanul mafiot Vanella Grassi, ce aparține de Camorra.

S-a cerut suspendarea pe 6 ani a lui Armando Izzo pentru blaturile făcute la Avellino

În urmă cu șapte ani, pe 23 mai 2016, Izzo a fost acuzat, împreună cu mijlocașii Luca Pini și Francesco Millesi, de trucarea partidelor Modena - Avellino (1-0, 17 martie 2014) și Avellino - Reggina (3-0, 25 mai 2014), ambele din Serie B. Toți erau atunci la Avellino și poliția napolitană, secția antimafia, a deschis o anchetă împotriva lor. Ar fi aranjat acele meciuri în beneficiul unui clan Camorra din Secondigliano.

Un an mai târziu, pe 3 martie 2017, procurorul federației italiene a cerut suspendarea pe 6 ani a lui Izzo și amendarea lui cu 20.000 de euro. Pe 12 aprilie, a fost suspendat pe 18 luni (și amendat cu 50.000 de euro), pedeapsă redusă la 6 luni pe 19 mai.

Armando Izzo, patru ani jucător și la Genoa, și la Torino

Izzo a revenit în fotbal, a jucat la Genoa din 2014 până în 2018 și la Torino între 2018 și 2022. În vara trecută, a fost împrumutat un sezon la Monza, echipa lui Silvio Berlusconi.

Dosarul nu s-a închis însă. Și astăzi, Armando Izzo a fost condamnat la 5 ani de închisoare de Curtea din Napoli. Procurorul Maurizio De Marco ceruse să fie trimis 4 ani și 10 luni după gratii.

Avocații jucătorului, Rino Nugnes și Stefano Montone, au anunțat că fac apel la această hotărâre.

315meciuri a jucat Armando Izzo în întreaga sa carieră, marcând 15 goluri

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.