Liga 1

Întâi l-a apărat, apoi l-a pedepsit! Horațiu Feșnic, suspendare drastică primită din partea lui Kyros Vassaras pentru deciziile greșite din meciul Rapid - FCSB

Horațiu Feșnic

Articol de Dan Udrea, Vlad Roșu  —  vineri, 05 mai 2023

Arbitrul Horațiu Feșnic (33 de ani) a primit o suspendare dură din partea CCA, condusă de grecul Kyros Vassaras (57 de ani), după ce a luat mai multe decizii greșite în meciul dintre Rapid și FCSB, din runda cu numărul 5 din play-off-ul Superligii. Atunci, Feșnic nu a acordat două cartonașe roșii, lui Dragoș Grigore și Răzvan Onea, în urma unor faulturi dure asupra lui Andrea Compagno, respectiv Florinel Coman. 

Într-o conferință maraton, de aproape 3 ore, Kyros Vassaras l-a apărat pe „central” și a încercat să găsească argumente pentru deciziile eronate luate de Feșnic. A doua zi, a admis că „Arbitrul partidei Rapid – FCSB a fost sub nivelul așteptărilor CCA”. Acum a venit și „nota de plată” pentru gafele comise de Feșnic.

Horațiu Feșnic, suspendat 4 etape după gafele din Rapid - FCSB 

Din informațiile Gazetei Sporturilor, Horațiu Feșnic a fost pedepsit cu 4 etape de suspendare de Kyros Vassaras.

Astfel, Horațiu Feșnic va putea să conducă din nou de la centru o partidă din ultima rundă a play-off-ului Superligii, din weekend-ul 27-28 mai, dar și meciuri de la barajul de menținere-promovare în Liga 1.  

Kyros Vassaras l-a apărat pe Horațiu Feșnic, dar a doua zi a revenit cu precizări: „Arbitrul partidei Rapid – FCSB a fost sub nivelul așteptărilor CCA”

Deși, inițial, CCA l-a apărat pe Feșnic, prin vocea lui Kyros Vassaras, la numai 24 de ore distanță de la susținerea conferinței de presă, șeful arbitrilor a revenit cu mai multe precizări. Una dintre acestea a fost aceea că Feșnic nu s-a ridicat la un nivel așteptat de CCA la derby-ul din Giulești.

„Deși niciunul dintre jurnaliștii prezenți la conferința de presă nu mi-a adresat această întrebare, aș dori să precizez faptul că prestația arbitrului partidei Rapid – FCSB a fost sub nivelul așteptărilor CCA, din cauza controlului disciplinar (lipsa sancțiunilor disciplinare pe durata jocului)”, a precizat grecul. 

Fanatik susține că „centralul” din Cluj-Napoca ar fi fost suspendat pe termen nelimitat de Comisia Centrală a Arbitrilor.

Kyros Vassaras susținea inițial că Feșnic a luat deciziile corecte 

că Horațiu Feșnic a luat decizii corecte când s-a hotărât să le arate numai „galben” lui Dragoș Grigore și Răzvan Onea. 

În cazul fundașului central de la Rapid, Vassaras a afirmat că nu există elemente destule pentru ca Dragoș Grigore să fie eliminat. 

„VAR-ul nu poate interveni, nu sunt elemente clare pentru un cartonaș roșu. Jucătorii sunt apropiați, călcarea pe picior este cartonaș galben, atunci când este intensitate medie. Sunt aici criterii clare pentru cartonaș roșu? Este un contact clar pe tendon? Are continuitate? Este răutate? 

Faultul lui Dragoș Grigore asupra lui Andrea Compagno

Vorbim doar despre o parte a piciorului, așa că VAR-ul nu poate interveni! Intenția lui este să joace mingea!”, a spus Vassaras. 

Vassaras, despre faultul lui Răzvan Onea asupra lui Florinel Coman: „Nu este un contact întreg, doar îl atinge” 

Vassaras a spus că și decizia în cazul duelului Onea - Florinel Coman, pe care rapidistul l-a luat pe sus, este corectă, în ciuda opiniilor foștilor arbitri precum Ion Crăciunescu și Adrian Porumboiu.

+10 Foto
Onea îl „pulverizează” pe Florinel Coman, dar scapă cu „galben” / Captură Digi Sport

„Este un atac imprudent, cu contact jos, la nivelul ghetei. Nu este un contact întreg, doar îl atinge. Nu sunt elemente clare pentru un cartonaș roșu. Uitați fotografia cu ce s-a întâmplat la acea fază. Ăsta a fost contactul, fără forță excesivă, dar la viteză mare”. 

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.