Liga 1

Helmut Duckadam nu merge în Ghencea la 37 de ani de la Cupa Campionilor câștigată de Steaua: „Nu mi se pare normal! M-am săturat să fiu folosit”

Articol de Cătălin Stroia  —  duminică, 07 mai 2023

Pentru a celebra 37 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni, o parte din artizanii finalei cu Barcelona s-au strâns la Auchan Titan pentru a povesti întâmplări de la celebrul triumf. Printre cei prezenți s-au numărat: Helmut Duckadam, Ștefan Iovan, Tudorel Stoica, Adrian Bumbescu și Miodrag Belodedici.

Pe lângă poveștile marilor fotbaliști, cei prezenți la eveniment au putut admira și un mini-muzeu în care au fost expuse mai multe tricouri, fanioane și fotografii ce țin de performanțele Stelei.

„O viață de om, 37 de ani! Chiar vorbeam cu Bumbescu și zicea: «Oare mai prindem 50 de ani?». Stai să prindem 40, ai răbdare! Mai sunt 3 ani până la 40. După vedem dacă mai prindem să sărbătorim 50 de ani de la acel moment.

Din fericire, acea finală nu se poate uita pentru că va rămâne unică. În fiecare an, de 37 de ani, primesc aceeași întrebare: «A mai rămas ceva de spus?». Probabil că da, dar, în mare, s-a spus cam tot. Secrete n-au mai rămas. Există o satisfacție că avem făcut ceva ce, din păcate, în România nu cred că se va mai repeta”, a spus Duckadam.

+18 Foto
Duckadam, Tudorel Stoica, Bumbescu, Belodedici și Ștefan Iovan la un eveniment pentru sărbătorirea performanței realizate de Steaua '86 (foto: Cătălin Stroia)

Helmut Duckadam: „M-am săturat să fiu folosit”

>

La final, „Eroul de la Sevilla” a mărturisit că nu va veni la jocul dintre CSA și Oțelul Galați, care are loc chiar de 7 mai, ziua în care, în urmă cu 37 de ani, Steaua câștiga Cupa Campionilor Europeni, după o finală cu Barcelona, scor 2-0 după penalty-uri.

Nu voi merge în Ghencea, pentru că nu mi se pare normal. N-am nimic cu ei. În momentul în care clubul Armatei va decide să ne invite împreună cu soțiile la un restaurant să putem sărbători 7 mai, voi merge și eu. 

Să merg pe un stadion, gol-negol, ca să mă scoată 10 minute pentru o diplomă! Nu cred că asta merităm. În altă ordine de idei, m-am săturat să fiu folosit. Au trecut acele vremuri când eram ușor de păcălit”, a mai transmis Helmut Duckadam.

VIDEO. Helmut Duckadam: „Doar Farul și FCSB mai luptă la titlu”

>

Urmează o etapă interesantă în play-off, unde se poate decide campionatul. Dacă Farul câștigă și FCSB va pierde, e clară treaba. Dar dacă Farul se va încurcă cu Rapidul și FCSB se impune cu Sepsi, roș albaștrii vor avea prima șansă. La felul cum au jucat ultimele jocuri, CFR nu cred că mai are șanse la titlu, cu toate că și eu la început i-am văzut favoriți. La ce probleme sunt acolo, au cam ieșit din calcule.
Helmut Duckadam

>

Citește și alte știri din Liga 2:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.