Liga 1

Revine la FCSB după un an: „Nu aş mai accepta să plec așa. A fost un șoc cultural”

Valentin Gheorghe (25 de ani, extremă stânga) nu s-a impus în Turcia, la Umraniyespor, unde a fost împrumutat sezonul acesta de FCSB, și susține că se va întoarce la roș-albaștri în vară.

Articol de Alexandru Barbu  —  duminică, 07 mai 2023

Valentin Gheorghe (25 de ani, extremă stânga) nu s-a impus în Turcia, la Umraniyespor, unde a fost împrumutat sezonul acesta de FCSB, și susține că se va întoarce la roș-albaștri în vară.

Mai mult rezervă stagiunea precedentă la FCSB, Vali Gheorghe a ales să plece în Turcia, la nou-promovata Umraniyespor, pentru că voia să aibă un statut de fotbalist important. A reușit un singur gol în 22 de etape, iar echipa lui e penultima în campionat.

Valentin Gheorghe: „Mă voi întoarce la FCSB”

„Mă voi întoarce la FCSB, am contract pe următorii trei ani. Eu aştept să termin aici, la Umraniyespor, și vom vedea ce o să fie”, a declarat fostul jucător al Astrei, pentru Orange Sport.

Dacă FCSB îl va păstra pentru sezonul viitor, Gheorghe va avea o concurență uriașă în flancuri, Florinel Coman și Tavi Popescu în stânga, David Miculescu și Andrei Cordea în dreapta. „Este o concurenţă benefică pentru fiecare dintre noi, ne ajută să devenim mai buni”, e optimist însă Vali.

6 goluriși două assisturi a reușit Gheorghe la FCSB campionatul trecut, majoritatea când a venit de pe bancă. A fost adus de la Astra, în septembrie 2021, în schimbul a circa 200.000 de euro

Valentin Gheorghe: „O experiență cam neplăcută la Umraniyespor”

Valentin Gheorghe regretă mutarea în Turcia și explica de ce:

„Consider că începutul greu de sezon şi-a spus cuvântul. Am avut meciuri cu cele mai bune echipe de aici, iar acest aspect a adus la parcursul nostru rău. Echipa şi-a pierdut încrederea şi moralul. 

Nu aş mai accepta să mai plec împrumut. M-am convins că sunt foarte multe dezavantaje când nu eşti jucătorul clubului, pentru că ei preferă să le acorde mai multe minute jucătorilor care aparţin de club, cum s-a întâmplat şi în cazul meu. A fost o experienţă cam neplăcută, sincer. 

A fost prima echipa în străinătate şi s-a văzut, m-am lovit şi de un şoc cultural şi a durat ceva până m-am acomodat. Dar pot spune că am învăţat din această experienţă şi pe viitor o să acord mai multă atenţie echipelor care mă ofertează. 

Prima dificultate am întâmpinat-o în comunicarea cu clubul, având în vedere că aceştia nu prea vorbesc limba engleză. A două dificultate a fost cu viza şi rezolvarea actelor”.

600.000 €ar trebui să achite Umraniyespor ca să-l transfere definitiv pe Vali Gheorghe

VIDEO » De ce nu reușește David Miculescu la FCSB? „Are nevoie de ajutor”

>

Mai multe știri despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.