Liga 1

Farul poate deveni campioană etapa viitoare! Ce rezultate îi trebuie lui Hagi pentru al doilea titlu

Articol de Florin Dincă, Adrian Duţă  —  luni, 08 mai 2023

FARUL - RAPID 7-2. Echipa lui Gheorghe Hagi a ajuns la 46 de puncte, cu 6 peste FCSB și 7 peste CFR Cluj. Constănțenii sunt singurii care stau la mâna lor în lupta la titlu și pot chiar deveni campioni etapa viitoare.

Farul se deplasează la Craiova, pentru meciul cu Universitatea, pe 13 mai, în etapa #8 din play-off-ul SuperLigii. Elevii lui Hagi pot deveni campioni în cazul unei victorii și dacă FCSB face cel mult DOUĂ puncte din meciurile cu Sepsi (etapa 7) și CFR (etapa 8).

Farul ar ajunge la 49 de puncte și ar avea un avans de 7 puncte față de rivale, suficient pentru a-și adjudeca titlul cu două etape înainte de final.

Cum ar putea Farul să devină campioană cu doar 3 puncte luate cu FCSB

Farul poate câștiga titlul și cu o singură victorie în ultimele 3 runde. Acele 3 puncte ar trebui să vină în penultima etapă, la meciul cu FCSB. O singură condiție ar mai trebuie îndeplinită: CFR Cluj să NU câștige toate meciurile până la finalul campionatului.

Farul mai are un atu uriaș față de FCSB și CFR Cluj. Ar fi avantajată în cazul egalității de puncte cu ambele echipe, deoarece nu a beneficiat de rotunjire la înjumătățirea punctelor la intrarea în play-off, în timp ce bucureștenii și clujenii au profitat de acest avantaj.

Cum arată lupta pentru cupele europene

Cursa pentru locurile europene va fi influențată de finala Cupei României, care va fi disputată de Sepsi OSK și U Cluj. În cazul în care covăsnenii vor câștiga, locul 4 din play-off n-ar mai duce nicăieri, iar România ar trimite următoarele formații în Europa:

  • locul 1 în turul I preliminar al Ligii Campionilor;
  • Sepsi OSK în turul II preliminar al Conference League;
  • locul 2 în turul II preliminar al Conference League;
  • locul 3 va da baraj cu câștigătoarea altui baraj, între două echipe de play-out, pentru ultimul loc din Conference League, tot în turul II preliminar. 

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.