Handbal

Vis frânt la „Polivalentă” » CSM București ratează Final Four-ul Ligii Campionilor, după o repriză de coșmar cu Esbjerg

+26 Foto
CSM București - Esbjerg / Foto: Raed Krishan

Articol de Raed Krishan (foto), Luminița Paul, Andrei Petrescu  —  Sunday, 07 May 2023

CSM București a pierdut și returul cu Esbjerg, 31-33, și ratează astfel calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor. „Tigroaicele” au sperat după un final electrizant de primă repriză, dar danezele au întors rezultatul după pauză și merg la Budapesta.

  • Esbjerg, Gyor, Ferencvaros și Vipers Kristiansand sunt formațiile calificate în Final Four-ul de la Budapesta, care va avea loc în perioada 3-4 iunie.

Cât de repede și de sigur a început Esbjerg returul din Sala Polivalentă! CSM, având acea presiune fierbinte asupra sa, de a recupera deficitul din tur, a ratat primele trei atacuri, dar odată ce a venit primul gol, prin Omoregie, parcă s-a pus un capac peste aburul negativ. 

Tribuna, presărată cu figuri cunoscute – fotbaliști de la FCSB, portarul-legendă de la Sevilla Helmut Duckadam, primarul general Nicușor Dan, artiștii Aurelian Temișan și Vasile Șeicaru - , a prins mai mult glas, iar atmosfera a devenit curând mult mai aprinsă.

În continuare, extremele Sudakova și Dembele au marcat atunci când mingile au ajuns la ele, rămânea de rezolvat problema timidității din poartă: antrenorul Adrian Vasile a înlocuit-o în minutul 9 pe Eriksson, care nu apărase nicio aruncare din cele 7 ale oaspetelor, cu Glauser. 

Nora Mork, din nou un „ghimpe” pentru CSM București

Și franțuzoaica a început să facă diferența. Esbjerg marcase de pe aproape toate posturile, vedetele Ingstad, Breistol, Reistad, Tranborg făcându-și datoria cu eficiență, dar cea care a ieșit din nou deasupra a fost Mork, nu doar prin goluri, ci și prin pase variate, surprinzătoare.

Însă, treptat, odată ce s-a dus emoția startului, CSM a dus temeinic cursa de recuperare. Neagu a marcat prima dată în minutul 12, dar important e că apoi a făcut-o consecvent, crescând încrederea echipei. 

Omoregie a ieșit în față prin acțiunile curajoase, Glauser a continuat să scoată mingi incredibile, Zaadi a pus și ea un pic de magie, iar Sudakova a făcut cea mai bună repriză a sa de când a venit la CSM.

+26 Foto
CSM București - Esbjerg / Foto: Raed Krishan

O schimbare de viteză, de atitudine, mai multă răutate în apărare, și Esbjerg a pălit vizibil. Și de la 4-7, gazdele au egalat pentru prima dată în meci la 9 (minutul 14), au preluat conducerea 15-14 (min. 23), apoi au luat avans. 

A fost și 17-14 plus șansa de a egala diferența din tur în faza următoare, dar n-a fost să fie. Repriza întâi s-a încheiat cu un 18-16 încurajator. 

CSM București ratează Final Four-ul Ligii Campionilor, după o repriză de coșmar cu Esbjerg

Partea a doua, începută în inferioritate de CSM, după eliminarea Crinei Pintea, nu a continuat linia pozitivă însă. Mai mult, un moment de mare tensiune în minutul 36: încă o eliminare Pintea, apoi cartonaș roșu direct lui Emilie Arntzen în urma unei faze în care infracțiunea nu a fost deloc evidentă. 

Novegianca a ieșit nervoasă de pe teren, trântindu-și apărătorile de la încheieturi, dar problemele aveau să se întețească jos, pe teren. Esbjerg a prins tot mai mult aer, 12 minute de coșmar pentru CSM, Omoregie a ajuns la 7 goluri marcate, iar pe tabelă 23-21 pentru adversare. Fiecare secundă care trece e tot mai arzătoare. Coșmarul a continuat când Crina Pintea a văzut și ea cartonașul roșu, după a treia eliminare. 

Ambele apărătoare centrale în tribună, stând pe trepte, și 7 goluri de recuperat. Adi Vasile cere un timeout necesar, pentru a calma un pic spiritele, pentru a oferi indicații. Rămăsese mai puțin de un sfert de oră de joc.

CSM București părăsește Liga. Vis frânt la „Polivalentă”

La 24-27, Vasile își folosește ultimul timeout. Prăpastia s-a adâncit însă după o nouă angajare inspirată a Norei Mork. Se poate reveni de la -8 în 8 minute? 

Veterana Dembele a înscris atunci când colegele s-au temut sau au ezitat, în meciul ei final în cupele europene. Neagu marchează în partea secundă abia în minutul 54. Apoi o aeriană. Spectacol de o secundă pentru că deznodământul e deja scris, semnat, expediat. 

CSM pierde și pe teren propriu și își ratează marele obiectiv al sezonului: calificarea în Final 4, acolo unde nu a mai fost din 2018.

FINAL » CSM București - Esbjerg 31-33

Desfășurarea liveTEXT a meciului:

  • FINAL de meci, final de aventură. CSM cedează și returul cu Esbjerg și e eliminată din competiție!
    min.57: Visul „Final Four-ului” e năruit! Danezele conduc cu 31-28, cu doar trei minute înainte de finalul partidei.
  • min.51: Danezele marchează pentru 27-24, iar șansele „tigroaicelor” se diminuează de la minut la minut. E momentul unui nou time-out solicitat de Adi Vasile.
  • min.48: GOOL Dembele, CSM trage în continuare speranțe la victorie, se apropie la un singur gol de daneze. 24-25.
  • min.45: Profităm prea puțin de cele două minute de superioritate numerică. Esbjerg se menține la conducere, are un avans de două goluri, 24-22. Imediat, Crina Pintea este eliminată și ea definitiv.
  • min.41: Jocul bucureștencelor pare că s-a dezintegrat după eliminarea lui Emilie Arntzen. Danezele „răstoarnă” rezultatul de la pauză, conduc în acest moment cu 23-20.
  • min.38: Dublă inferioritate a CSM-ului în aceste momente. Omoregie ratează de puțin ținta, pentru ca, la faza imediat următoare, danezele să înscrie pe contraatac și să preia conducere. 20-21.
  • min.37: CSM evoluează în inferioritate după eliminarea de două minute a Crinei Pintea. Din păcate, nu e unica veste proastă. Emilie Arntzen, interul stânga al „tigroaicelor”, vede cartonașul roșu după un fault dur. 20-20.
  • min.36: Ocazii rarisime ratate de Cristina Neagu și Crina Pintea, blocate la aceeași fază de portărița danezelor. Persistă echilibrul în repriza a doua, 19-19.
  • min.32: La fel ca-n prima parte, danezele încep mai bine repriza. Esbjerg înscrie din nou și restabilește egalitatea. CSM e obligată să ia de la capăt cursa de urmărire. 18-18.
  • min.31: Prima reușită a reprizei îi aparține lui Esbjerg, care reduce din diferență. 18-17.
  • min.30: A început repriza secundă, de la scorul de 18-16 în favoarea CSM-ului.
  • PAUZĂ! S-a încheiat prima repriză, CSM București intră în avantaj la cabine, 18-16. VIDEO cu cele mai importante faze din primele 30 de minute.
  • min.29: Fantastică aruncarea reușită de Elizabeth Omoregie, CSM conduce cu 18-15!
  • min.29: Time-out solicitat de Adi Vasile, într-un moment în care „tigroaicele” au un avans de două goluri. 17-15
  • min.25: GOOOOOL CSM București! „Tigroaicele” au început cursa de recuperare, conduc la două goluri, cu cinci minute înainte de pauză. 16-14.
  • min.23: Preluăm pentru prima oară conducerea în meci. Marchează Ema Ramusovic, iar „Polivalenta”bucureșteană „explodează” de-a dreptul. Atmosferă fantastică produsă de suporteri. 15-14.
  • mim.22: Cristina Neagu execută fără emoții o aruncare de la șapte metri, iar CSM egalează din nou. 14-14.
  • min.17: Tensiune incredibilă în „Polivalentă”! CSM a avut șansa de a trece pentru întâia oară în avantaj, dar Dembele zguduie bara transversală la un contraatac-fulger declanșat de echipa lui Adi Vasile. 10-10. 
  • min.14: CSM mărește turațiile, începe să pună din ce în ce mai multă presiune pe daneze. Cristina Neagu marchează pentru 8-9, apoi vine și golul egalizator. 9-9.
  • min.12: GOOOL Cristina Neagu! Superstarul CSM-ului marchează primul său gol din meci, iar bucureștencele se apropie la un singur gol de Esbjerg. 6-7. 
  • min.7: Marchează Dembele, tot de pe extremă, iar CSM se apropie din nou la două goluri pe tabelă. 3-5.
  • min 6: Sanna Solberg-Isaksen mărește avantajul nordicelor, după o fază-șnur reușită de Esbjerg și finalizată de talentata extremă norvegiană. 2-5. 
  • min.4: Vine primul gol al meciului pentru bucureștence, după o pătrundere vijelioasă a lui Elizabeth Omoregie. 1-4.
  • min.2: Început ezitant de meci pentru „tigroaice”, conduse deja cu 0-2 de daneze.

+26 Foto
CSM București - Esbjerg / Foto: Raed Krishan

VIDEO Jucătorii FCSB-ului, prezenți în Sala Polivalentă la meciul dintre CSM București și Esbjerg

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.