Handbal

Rapidistele, în sala la forță la Kristiansand » Le așteaptă un meci important miercuri, în Liga Florilor

Rapidistele în sala de forță din Kristiansand Foto Facebook Rapid

Articol de Costi Prună  —  duminică, 07 mai 2023

Rapid s-a oprit în „sferturile” Ligii Campionilor după ce a pierdut și returul din Norvegia cu Vipers, scor 31-40. Atenția e îndreptată acum spre întrecerea internă, unde urmează o partidă crucială cu Gloria Bistrița

După un sezon excelent în Liga Campionilor, Rapid a pierdut dubla decisivă din sferturile de finală cu Vipers Kristiansand și a părăsit competiția. Echipa bucureșteană rămâne cu calificarea între primele 8 formații ale Europei, cu meciurile excelente de pe teren propriu cu Gyor, Esbjerg și Metz, dar și cu un public câștigat pentru handbal, care a creat o atmosferă unică la partidele din Sala Polivalentă.

Jucătoarele de la Rapid, în sala de forță 

Astăzi la prânz, în ziua dinaintea plecării spre casă, jucătoarele Rapidului se aflau în sala de forță la Kristiansand, fiind așteptate să ajungă la București în cursul nopții. 

Le așteaptă miercuri o partidă importantă în etapa a 24-a, pe teren propriu care poate decide prezența în giuleștencelor în Liga Campionilor în sezonul viitor. O vor întâlni pe Gloria Bistrița, cu care se află în luptă directă pentru locul secund în ierarhia internă.

Deocamdată, Rapid este pe locul 2 în clasamentul Ligii Florilor, cu 38 de puncte, iar Bistrița pe 3, cu 55.

Denisa Șandru făcând exerciții cu greutăți Foto Facebook Rapid

Rapid, fără energie pe final în Norvegia

Rapid nu a putut să producă surpriza și să se califice pe terenul campioanei europene, Vipers, care este neînvinsă în propria arenă de peste 3 ani. Campioana României a ținut ritmul în prima repriză, terminată la egalitate,18-18, apoi în partea a doua, după o perioadă în care a primit 6 goluri consecutive, nu a mai putut reveni și a pierdut cu 31-40.

"Felicit echipa Vipers pentru calificare, este ca o mașină unsă, greu de oprit. Nu trebuia să pierdem la 6 goluri în București, dar cred că am progresat. 

Am făcut o primă repriză foarte bună, asta trebuie să păstrăm pentru următorul meci de miercuri, un meci foarte important care poate decide participarea noastră în Champions League sezonul viitor", a declarat antrenorul Kim Rasmussen, referindu-se la partida cu Gloria Bistrița.

„Sunt mândru de jocul făcut și de atitudinea cu care am venit, dar am rămas fără energie pe final", a conchis tehnicianul danez.

Marta Lopez lucrând în sala de forță Foto Facebook Rapid

7 goluridin 14 aruncări a marcat Sorina Grozav

Multe greșeli tehnice pentru Rapid

Depășită de importanța partidei, dar și de valoarea superioară a adversarei, Rapid a marcat doar 31 de goluri din 50 de aruncări, a făcut 10 greșeli tehnice, în timp ce "viperele" au înscris 40 de goluri din 57 de aruncări și au adunat doar 5 greșeli tehnice.

9 mingidin 35 a apărat Diana Ciucă

Chiar dacă a visat cu șanse reale la Final Four-ul de la Budapesta, debutanta Rapid a realizat o performanță excelentă prin calificarea în primele 8 și promite că sezonul viitor, alături de cel mai frumos public din Liga Campionilor, să-și atingă țelul.

Prin transferurile făcute pentru sezonul viitor și prin organizarea jocului după tactica antrenorului danez Kim Rasmunsssen, Rapid trebuie să confirme din toamnă și să devină o certitudine de neclintit în Liga Campionilor.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.