Liga 1

Fiecare cu propriul 7 mai » Scenografia afișată de suporterii lui CFR Cluj la derby-ul cu Craiova

Scenografia fanilor clujeni / foto: Facebook@ Antena Sport

Articol de Bogdan Fechită  —  duminică, 07 mai 2023

Ultrașii lui CFR Cluj au pregătit pentru meciul cu CSU Craiova o scenografie aniversară, în ziua în care se împlinesc 15 ani de la primul titlu cucerit de „feroviari”. În aceeași zi, steliștii au sărbătorit 37 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni. 

În primele minute ale partidei, ultrașii din „Peluza Vișinie” au „colorat” sectorul, au aprins câteva materiale pirotehnice și au afișat un banner uriaș, pe care era inscripționată data de 7 mai 2008, cea în care în vitrina clubului a sosit primul titlu. Din acel moment, CFR a mai câștigat alte șapte campionate și a căpătat titulatura de „campioană a provinciei”.

Scenografia fanilor clujeni / foto: Facebook@ Antena Sport

15 ani de la primul titlu cucerit de CFR Cluj

În 2008, CFR cucerea primul titlu din istorie și spărgea aproape două decenii de monopol al Bucureștiului. Titlul venea la doar patru ani după promovarea în prima ligă și era cucerit de o echipă antrenată de Ioan Andone, după o luptă cu Steaua până în ultima etapă. Portughezul Ricardo Cadu a asigurat victoria decisivă, 1-0 cu U Cluj, marcând unicul gol al derby-ului din penalty.

Pe lângă jucătorii autohtoni care duseseră greul și în anii precedenți (Panin, Minteuan, Anca, Mureșan), începuse să se formeze și un contigent de jucători străini ce aveau să propulseze CFR-ul spre titlu. Nume ca Tony, Cadu, Dorsin, Culio, Dubarbier și Fabbiani începeau să apară în lotul echipei și să contribuie la primul titlu câștigat de clujeni.

CFR Cluj în 2008

CFR a câștigat atunci campionatul cu 76 de puncte, peste FCSB, clasată pe locul doi și la 15 puncte în fața Rapidului, clasat pe locul 3. AICI, povestea fiecărui campionat câștigat de CFR.

VIDEO Dan Petrescu: „Ar fi o realizare pentru toată lumea să plece Krasniqi”

>

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.