Liga 1

Nelu Varga amenință după egalul cu Universitatea Craiova: „Facem plângeri penale contra arbitrilor și a FRF!”

Nelu Varga

Articol de Daniel Grigore  —  luni, 08 mai 2023

Ioan Varga, finanțatorul de la CFR Cluj, susține că va depune plângeri penale împotriva arbitrilor și a Federației Române de Fotbal, fiind nemulțumit de maniera de arbitraj din meciul cu CSU Craiova, pe care campioana en-titre l-a încheiat la egalitate, 1-1.

Cele mai importante nume de la CFR Cluj, antrenorul Dan Petrescu și finanțatorul Ioan Varga, au făcut iureș după duelul cu Universitatea.

Iritat la culme de deciziile brigăzii conduse de Radu Petrescu, Varga a anunțat că va depune plângeri penale împotriva arbitrilor și a Federației Române de Fotbal, care supervizează arbitrajul prin intermediul Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Nelu Varga, furibund după CFR Cluj - CSU Craiova: „Facem plângeri penale contra arbitrilor și a FRF!”

Anunțul lui Varga a fost făcut prin intermediul unui mesaj trimis producătorului emisiunii „DigiSport Special”: „Te rog să pui pe ecran că facem plângeri penale contra arbitrilor și a FRF”.

Anterior, Varga precizase, prin același canal de comunicare, că „Ies din fotbal, nu mai înghit această hoție a Federației Române de Fotbal. De aceea nu au vrut să cumpere sistemul VAR din Belgia. M-au pierdut ca investitor din fotbal, e ultima mea intervenție”.

Ce decizii reclamă CFR Cluj

  • În prima repriză, Andrei Ivan a intrat periculos asupra lui Boateng, cu talpa sus și piciorul întins, dar mijlocașul CFR-ului a avut noroc. Avea piciorul în aer în timpul intrării lui Ivan, nu pe gazon, astfel că a evitat contactul direct și, implicit, o posibilă accidentare gravă.
  • „Centralul” Radu Petrescu i-a acordat cartonașul roșu lui Ivan, apoi a fost chemat să revadă faza pe monitorul de la marginea terenului. După ce a urmărit reluările, arbitrul a anulat cartonașul roșu și i-a arătat „galben” lui Ivan.
Intrarea lui Andrei Ivan
  • În minutul 69, Andrei Ivan a egalat după o fază confuză. Nici jucătorii nu au știut inițial dacă reușita e valabilă. S-a verificat faza în camera VAR și s-a constatat că Ivan era în poziție regulamentară la faza golului. Camora a fost cel care l-ar fi ținut în joc pe Andrei.
Faza golului marcat de Craiova // foto: captură Digi Sport

În camera VAR au fost Iulian Dima și Mircea Orbuleț.

Mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.