Tenis

„Ar fi brutal pentru tenis!” » Roger Federer comentează posibila absență a lui Rafael Nadal de la Roland Garros

Roger Federer și Rafael Nadal la Laver Cup 2022 Foto Imago

Articol de Luminița Paul  —  luni, 08 mai 2023

Roger Federer a declarat că speră că Rafael Nadal se va recupera la timp pentru a participa la turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, pentru că o absenţă a campionului spaniol ar fi ceva „brutal” pentru tenis.

Rafael Nadal a stârnit alarmă atunci când a anunțat, săptămâna trecută, că nu va putea juca în concursul Masters 1000 de la Roma, după ce absentase complet din circuit de la Australian Open încoace. Este și Roland Garros-ul în pericol?

Roger Federer, despre posibila absență a lui Rafael Nadal de la Roland Garros

„Ar fi brutal, ar fi foarte dificil pentru tenis dacă Rafa nu va fi acolo'', a declarat, duminică, Federer, câştigătorul a 20 de titluri de Mare Şlem, cu prilejul Marelui Premiu de Formula 1 de la Miami, citat de Reuters, referindu-se la o posibilă absență a spaniolului de la Paris.

„Încă mai sper, am văzut că s-a retras de la Roma, aşa că îi urez toate cele bune. Novak nu a jucat nici el prea mult în ultima vreme, dar sper să fie puternic şi el, ca şi tinerii care au apărut în ultima perioadă”, a mai spus Federer, 41 de ani, campion la Paris în 2009, care s-a retras din tenis anul trecut.

Nadal, care a câştigat de 14 ori Openul Franţei, se confruntă cu o accidentare la şold suferită în ianuarie, la Australian Open.

„Știți cu toții cât de mult mă doare să ratez încă unul dintre turneele care mi-au marcat cariera”, a transmis Rafa într-un mesaj pe rețele sociale în legătură cu absența de la Roma. 

„În ciuda faptului că am observat o îmbunătățire în ultimele zile, au trecut multe luni de când nu m-am mai putut antrena la un nivel înalt și procesul de readaptare are etapele sale. Nu am de ales decât să le accept și să continui să lucrez”, a adăugat el.

Spaniolul nu a putut evolua nici la Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Barcelona sau Madrid.

Rafael Nadal a jucat la fiecare ediţie de la Roland Garros de când a câştigat pe zgura pariziană primul său titlu de Mare Şlem din cele 22 din palmares, în 2005. Ediția din acest an a turneului va începe pe 28 mai.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.