Liga 1

Verdictul specialistului la cele TREI penalty-uri primite de FC Argeș: „Mai mult de asta nu am ce să vă spun”

+13 Foto
Fostul arbitru internațional Marius Avram (43 de ani) a analizat cele 3 penalty-uri primite de FC Argeș în meciul cu UTA Arad, scor 2-2.

Articol de Vlad Roșu  —  luni, 08 mai 2023

Fostul arbitru internațional Marius Avram (43 de ani) a analizat cele 3 penalty-uri primite de FC Argeș în meciul cu UTA Arad, scor 2-2. 

Marius Avram a analizat penalty-urile primite de FC Argeș în meciul cu UTA Arad 

În direct la Digi Sport, Marius Avram a spus că toate cele 3 lovituri de pedeapsă primite de piteșteni au fost acordate corect de „centralul” Adrian Cojocaru.

  • Min. 40 - Șerban scapă singur cu portarul, dar este pus la pământ după o intervenție prin alunecare a lui Hoxhallari. „Centralul” n-a ezitat și a arătat punctul cu VAR. Calcan a ratat însă lovitura de pedeapsă! 

Nu știu ce putem analiza la faza asta, când se vede foarte clar un fault evident, un atac întârziat, direct pe piciorul adversarului, pe care îl lovește după șut. Deci acest jucător șutează și, prin alunecare, vine și-l ia cu fulgi cu tot. Mai mult de analiza asta, nu am ce să vă spun. Este un fault clar. Un atac imprudent, pe care arbitrul îl sancționează cu cartonaș galben.
Marius Avram, fost arbitru

  • Min. 78 - Abeid încearcă să respingă un balon din careul mic, însă șutează direct în Zebic. Adrian Cojocaru nu a văzut faultul, dar, după consultarea VAR, a acordat lovitură de pedeapsă pentru gazde. Garita a transformat fără emoții.

Acesta este cel de-al doilea penalty, la fel, foarte clar. Un șut direct în adversar, încercănd să lovească mingea, acest jucător care stă cu degetul în sus și arată că nu îi dă efectiv un șut în pulpă adversarului. La fel, un fault foarte clar. A fost nevoie de VAR pentru că era mascat de foarte mulți jucători.
Marius Avram, fost arbitru

  • Min. 90+14 - Hoxhallari a comis-o din nou! La un balon aruncat în propriul careu, l-a lovit pe Turda cu capul în ceafă. Nici de această dată Cojocaru nu a văzut faultul, având nevoie din nou de ajutorul VAR pentru a lua decizia corectă. Garita a înscris din nou fără probleme.

Al treilea e genul acela de fază în care doi jucători sar la cap și te întrebi ce face fiecare. Atacantul celor de la Pitești sare drept și lovește minigea, iar fundașul de la Arad îl lovește cu fruntea direct în spatele capului, fiind penalty clar.
Marius Avram, fost arbitru

Foarte bine l-a chemat Sebastian Colțescu la VAR. Această fază, de obicei, devine confuză în momentul în care și atacantul are o mișcare către spate evidentă și în acel moment poți să spui că și el și-a dus capul spre spate. 

Dar aici se vede că e clar că sare drept, lovește mingea și fundașul vine din spate și îl lovește. Deci este lovitură de la 11 metri”, a mai precizat Avram. 

Mircea Rednic a vrut să scoată echipa de pe teren!

Imediat după ce Cojocaru a dictat al treilea penalty pentru argeșeni, Mircea Rednic a luat foc pe bancă. A făcut semne disperate către jucătorii săi și i-a îndemnat să iasă de pe teren! S-a contrat cu „centralul” partidei, iar pe teren a izbucnit un conflict și între jucătorii celor două echipe, aplanat în cele din urmă de arbitri. 

După câteva minute, spiritele s-au calmat iar jocul s-a putut relua. Garita a marcat din nou, iar FC Argeș a reușit să smulgă un punct important în lupta pentru salvarea de la retrogradarea directă. 

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.