Daniel Breaz, fost ministru interimar al Educației și totodată fost ministru al Culturii din partea PSD în „Cabinetul Dăncilă”, a debutat week-end-ul trecut, la vârsta de 48 de ani, în Liga 3 din România, în tricoul celor de la CS Universitatea Alba Iulia.
Actual rector al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz e legitimat la clubul care a evitat în ultimul moment retrogradarea în Liga 4. Conform presei locale din Alba, fostul ministru e cel care i-a solicitat antrenorului să-l trimită în teren pe finalul meciului cu Sănătatea Cluj.
Breaz nu a reușit să atingă mingea din momentul în care a fost introdus, ipostază care a provocat rumoare în tribunele stadionului „Cetate”.
„Finalul de joc a consemnat și o noutate, mai exact debutul ca jucător în acest sezon de Liga a 3-a a rectorului Universității «1 Decembrie 1918» din Alba Iulia, Daniel Breaz, principalul susținător al trupei universitare, persoana care a decis înființarea echipei de fotbal a clubului universitar în urmă cu 5 ani și care contribuie permanent la progresul pas cu pas al acesteia”, a fost mesajul publicat pe pagina de Facebook a echipei.
Daniel Breaz / Sursă foto: Facebook
Daniel Breaz, în august 2019, despre Holocaustul împotriva romilor: „Un moment mai delicat, să nu spunem neplăcut”
În 2019, în perioada în care ocupa funcțiile de ministru al Culturii și ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz a oferit o declarație controversată, considerând, conform Libertatea, că Holocaustul împotriva Romilor a fost „un moment mai delicat, să nu spunem neplăcut”. Afirmația acestuia a fost amplu taxată la momentul respectiv.
„De-a lungul timpului au fost și momente mai delicate, să nu le spunem dificile sau să nu le spunem neplăcute; (…) anumite minorități au avut de suferit, ceea ce ne face să găsim momente cum este cel de astăzi, prin care readucem în atenția, nu doar a românilor , ci a întregii națiuni române, a întregii Europe, a întregii lumi, faptul că respectăm aceste minorități”, spunea Daniel Breaz în august 2019.
Peste 500.000 de romi au fost exterminați în Europa ocupată de naziști. În amintirea acestora, 2 august a fost declarată „Ziua Europeană de comemorare a Holocaustului romilor”.
{{text}}