Campionate

În urmă cu 3 ani îl ataca pe Gică Hagi, acum îl propune antrenor la Ajax: „O legendă, e «Cruijffiaan»”

Bas Kuipers, 28 de ani, căpitanul celor de la Go Ahead Eagles (Eredivisie) consideră că Gică Hagi (58), acum managerul Farului, ar putea fi o soluție pentru banca lui Ajax.

Articol de Alexandru Barbu  —  miercuri, 10 mai 2023

Bas Kuipers, 28 de ani, căpitanul celor de la Go Ahead Eagles (Eredivisie) consideră că Gică Hagi (58), acum managerul Farului, ar putea fi o soluție pentru banca lui Ajax.

Kuipers l-a avut antrenor pe Hagi la Viitorul în partea a doua a sezonului 2018/19. Adus de George Ogăraru, oficialul de la acea vreme al marinarilor, fundașul stânga crescut la juniorii lui Ajax, cu selecții în naționalele de tineret ale Olandei, n-a prins decât 9 partide în România, suficient însă cât să câștige Cupa și Supercupa.

Bas Kuipers: „Dacă aș fi Ajax, l-aș pune pe Gică Hagi antrenor”

„Hagi este o legendă, e fantastic. Am avut o colaborare specială, atât din punct de vedere negativ, cât și pozitiv. Dar mă uit înapoi cu mult drag la acea perioadă. 

4 trofeeare în Hagi în cariera de antrenor: titlul, Cupa și Supercupa cu Viitorul, plus o Cupă cu Galatasaray

Fiecare antrenament era de parcă urma să jucam o finală de Liga Campionilor. A fost intens, fără precedent! Toată lumea îl asculta. Dacă aș fi Ajax, l-aș lua pe el. E un antrenor foarte bun. 

Este și «Cruijffiaan», Cruijff este marele lui idol. Are o concepție foarte frumoasă despre joc”, a declarat Kuipers pentru podcastul „Fresia & Milan Parkeren de Bus”.

Bas Kuipers, în 2019: „Am stat 7 luni la Viitorul și Hagi n-a vorbit deloc cu mine”

Din 2020 la Go Ahead Eagles, Kuipers și-a schimbat părerea despre Hagi. În decembrie 2019, batavul spunea că a rămas cu un gust amar după experiența de la malul mării:

Bas Kuipers

„În România, pentru un cartonaş roşu te suspendă imediat trei etape. Nu am fost deloc fericit pentru acest lucru. Am stat cinci săptămâni în tribună fără ca cineva din club să schimbe o vorbă cu mine. Am stat şapte luni acolo, dar Hagi n-a vorbit niciodată cu mine. Voiam să plec. Până la urmă, a ieşit totul aşa cum trebuia, ne-am dat mâna şi am devenit jucător liber de contract”.

VIDEO. Concluziile lui Gheorghe Hagi după Rapid - Farul 7-2: „Îmi felicit echipa”

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.