Tenis

Irina Begu, eliminată încă din turul II la Roma » Cronica unei înfrângeri surprinzătoare

Irina Begu / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de Luminița Paul  —  Thursday, 11 May 2023

La primul meci după parcursul remarcabil de la Madrid, Irina Begu a fost eliminată încă din turul secund la Roma, după 4-6, 5-7 cu Xinyu Wang. 

Primul meci dintre Irina Begu, 32 de ani, locul 27 WTA, venită după sfertul de finală de la Madrid, și Xinyu Wang, puternica jucătoare chineză, a deschis programul de azi de pe Terenul 3. Vreme înnorată, cu amenințare de averse mai târziu, 22 de grade, câteva zeci de spectatori pe terenul cu o singură tribună micuță.

Wang, 22 de ani, locul 75 mondial, stângace, crescută pe hard, a făcut prima break-ul, dar Irina a revenit prompt și a egalat la 2. Cele două au mers în continuare cap la cap până la 4-5, acolo unde românca și-a cedat serviciul și, odată cu el, și setul la a doua ocazie avută de Wang

Begu a încercat să-și folosească armele de zgură, așa cum face de obicei, să varieze înălțimea mingii sau efectul, însă chinezoaica nu s-a destabilizat decât ocazional. Lovind mai plat, dar extrem de puternic, și-a impus jocul atunci când a avut nevoie, pe final de set.

Irina Begu a ratat șansa de a trimite meciul în decisiv, iar chinezoaica a profitat

Actul secund a fost început de Irina cu o abordare mai agresivă, care a și dat rezultate imediat. A lovit mai plin, mai aproape de linie și a servit vizibil mai autoritar. Apoi a reușit break-ul pentru 4-3, după un game în care a surprins-o pe Wang și cu o schimbare de ritm, punând o scurtă lângă linia laterală. Servind pentru set însă, românca a pierdut din siguranță, adversara a speculat fragilitatea și, deși Irina și-a procurat la un moment dat o șansă de a închide actul, a fost până la urmă break. 

Ceva s-a rupt definitiv în jocul Irinei, mai ales după ce a avut și două scurte discuții cu arbitrul australian Alireza Chitgar legate de unele urme, a făcut duble greșeli în momente-cheie. Wang a speculat alunecarea româncei și, în loc să fie set decisiv, tabela a consemnat victoria chinezoaicei cu 6-4, 7-5.

67%este rata de reușită pe zgură a Irinei Begu în carieră, înainte de Roma ea având un bilanț de 278 de victorii și 137 de înfrângeri

Alte două jucătoare din România evoluează astăzi la Roma: Gabriela Ruse vrea să continue parcursul solid arătat până acum la Foro Italico, în timp ce ziua o încheie Ana Bogdan, care are meci de gală cu Caroline Garcia, ocupanta locului 4 în clasamentul WTA

VIDEO Paradisul de la Foro Italico, filmat din dronă

Citește și alte șțiri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.