Campionate

Mircea Lucescu e dorit cu orice preț de un club european!

Mircea Lucescu ar avea ofertă de la Fenerbahce. Foto: Imago Images

Articol de Theodor Jumătate  —  joi, 11 mai 2023

La aproape 78 de ani, Mircea Lucescu se va despărți probabil de Dinamo Kiev în vară, dar e posibil să continue cariera. Proprietarul lui Fenerbahce, care a încercat să-l aducă și în 2022, vrea să-l convingă să accepte oferta.

Pe 1 mai, Mircea Lucescu a fost operat de coxartroză, jurnaliștii ucraineni au anunțat că tehnicianul nu va mai antrena la Dinamo Kiev și, foarte probabil, se va retrage la vară. Dar Lucescu, 78 de ani pe 29 iulie, refuză deocamdată ideea de a trăi fără fotbal. 

După intervenția chirurgicală, a antrenat-o pe Dinamo chiar și de la distanță, din spital, vorbind cu interimarul Oleksandr Shovkovskyi și cu jucătorii la telefon. S-a spus că el ar fi ales primul „11" la meciurile în care nu a mai fost pe banca de rezerve.

Mircea Lucescu, dorit de Fenerbahce

Lucescu mai are contract la clubul kievean până pe 30 iunie 2024, însă se așteaptă ca el să părăsească Ucraina. Și fotbalul? E posibil să continue. Ar avea o ofertă importantă de la o mare forță a Turciei. Fenerbahce!

Proprietarul galben-albaștrilor, Ali Koc, a insistat să-l numească pe el antrenor și în vara lui 2022, dar Lucescu a spus nu, alegând să rămână la Dinamo. „Toți antrenorii străini au plecat din Ucraina. Eu n-am putut să trădez, așa îl consideram, un act de trădare”, a afirmat în timpul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”, la GSP.ro.

>

Mircea Lucescu ar antrena toate marile puteri ale Turciei

Koc l-a numit atunci pe portughezul Jorge Jesus. Totuși, nu îl mai vrea pe lusitan și în sezonul viitor. Potrivit cotidianului turc Vatan, patronul grupării din Istanbul se întoarce spre Lucescu și încearcă să-l convingă să accepte oferta lui Fenerbahce. O variantă care ar fi și pe placul lui Volkan Demirel, care ar urma să devină director sportiv la Fenerbahce.

Dacă s-ar realiza acest plan, Lucescu ar pregăti toate cele trei mari echipe ale Turciei: Galatasaray (2000-2002), Beșiktaș (2002-2004) și Fenerbahce. A fost și selecționerul naționalei Semilunii, între 2017 și 2019.

Vincenzo Montella, rivalul lui Mircea Lucescu

Un alt jurnal turc, Fanatik, susține că Vincenzo Montella, fost mare atacant italian, care a antrenat și la Sampdoria, Milan, Sevilla și Fiorentina, din 2021 la Demirspor, ar fi o altă soluție de impact la Fenerbahce. Montella are 48 de ani, cu aproape 30 de ani mai tânăr decât Mircea Lucescu. 

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.