Campionate

Acum s-a aflat: Barcelona a primit o amendă usturătoare de la Fisc!

Joan Laporta, președintele FC Barcelona // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  Thursday, 11 May 2023

Presa din Spania a dezvăluit astăzi că FC Barcelona a fost amendată cu 15,7 milioane de euro de către Fisc pentru mai multe nereguli descoperite în finanțele clubului. Amenda a fost deja achitată, dar clubul se așteaptă și la alte penalități.

Barcelona a primit o nouă lovitură la începutul acestui an, într-un moment delicat pentru club. Conducerea blaugrana a fost nevoită să achite o amendă de 15,7 milioane de euro către Fisc, care a descoperit mai multe abateri la club.

Investigația anchetatorilor începuse în 2019 și a scos la iveală mai multe nereguli, precum faptul că Barcelona le-a oferit jucătorilor și altor angajați automobile de lux pe care nu le-a declarat la Fisc, și că a plătit zboruri charter pentru fotbaliști. Din nou, fără ca acestea să fie declarate.

Barcelona a pus deoparte 58 de milioane de euro de teama amenzilor

Clubul ar fi oferit 49 de automobile către angajați, conform cotidianului El Confidencial.

Barcelona a fost penalizată și pentru faptul că nu a declarat indemnizațiile plătite la rezilierea contractelor unor fotbaliști, precum Arda Turan, Alex Song și Edgar, dar și a unor foști oficiali.

Barcelona a plătit deja amenda, dar se așteaptă să primească și alte penalități. Clubul este investigat și pentru neplata dărilor ca urmare a concedierii mai multor angajați în perioada 2015-2018. Pentru a fi acoperită, conducerea clubului a pus deoparte o sumă colosală, de 58 de milioane de euro, cu care să achite eventuale noi sancțiuni.

Amenda Barcelonei a fost dezvăluită într-o perioadă în care clubul catalan este investigat de parchet și de UEFA în „cazul Negreira”, în care este acuzat că a plătit firma fostului vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor cu peste 7 milioane de euro.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.