Celor de la CSA Steaua le-a fost refuzată licența de Superligă nu doar din cauza formei de organizare, dar și a altor lacune din dosar, la capitolele administrativ și financiar, iar dacă nu le remediază până la finalul lunii, riscă să nu primească nici avizul pentru Liga 2!
Ca și anul trecut, CSA Steaua a depus dosarul de licențiere pentru a putea promova în Superligă, chiar dacă era evident că nu va obține avizul, din cauză că nu și-a schimbat forma de organizare. Conducerea roș-albaștrilor a făcut totuși respectivul demers pentru cazul în care inițiativa lui Vasile Dâncu, de modificare a Legii Sportului, s-ar adoptat și promulgat la timp, ceea ce nu s-a întâmplat.
CSA Steaua, dosar de licențiere incomplet
Recent, cluburile care au solicitat licență pentru a putea juca în primul eșalon, au primit concluziile comisiei de specialitate, condusă de Andreea Nanu.
Iar în urma analizării dosarului celor de la CSA Steaua, surse federale susțin că recomandarea ca licenta de Superligă să le fie refuzată roș-albaștrilor nu a fost motivată doar de forma de organizare a clubului, ci și din cauza altor probleme.
Mai exact, Steaua nu îndeplinește criteriile minime la capitolul personal și administrație, dar și la cel financiar. Aceste lipsuri pot fi încă remediate până pe 31 mai, data limită de completare a dosarelor. Dar în acest moment, echipa din Ghencea riscă să nu îndeplinească condițiile nici pentru licența de Liga a 2-a!
Problema administrativă este legată de schimbarea comandantului, după ce colonelului Ștefan Bichir i-a expirat ultimul mandat, la jumătatea lui aprilie. Deocamdată, funcția este acoperită de colonelul Florin Popa, dar acesta nu a fost încă numit ca interimar. Iar Steaua nu a putut atașa la dosar documentația aferentă acestui capitol.
Pe parte financiară, FRF a apelat la o firmă specializată, BDO Audit SRL, care a analizat rapoartele prezentate de club. Iar concluzia a fost și aici că CSA Steaua nu îndeplinește cerințele minime ale manualului de licențiere, nici pentru Superligă, dar nici pentru eșalonul secund.
Andrei Cian și Gabi Boștină s-au ocupat de documentație
Surse apropiate grupării din Ghencea susțin că de dosarul de licențiere s-au ocupat de acestă dată doi reprezentanți ai secției de fotbal, noul manager Andrei Cian, care conduce și secția de handbal, dar și Gabriel Boștină, managerul tehnic al echipei.
Lipsurile din dosar se explică de aceleași surse prin faptul că juristul Florin Băbău, cel care se ocupa de obicei de dosarul de licențiere, a plecat din club, fiindcă i s-a încheiat detașarea. În aceste condiții, deși se lucrează de câteva luni la finalizarea documentației, aceasta este încă incompletă.
Bugete mari, zero rezultate
Patru dintre secțiile clubului CSA Steaua, cu cele mai mari bugete, suferă de ani de zile la capitolul rezultate. Fotbalul, condus acum de fostul handbalist Andrei Cian, are un buget de 1,6 milioane euro, dar nu reușește să promoveze în Superligă, din cauză că roș-albaștrii nu își schimbă forma de organizare.
Rugbyul, condus de managerul general al clubului, Bogdan Marinescu, are un buget de 1,2 milioane euro, dar n-a mai luat titlul din 2006.
Handbalul are 1,1 milioane euro buget, însă ultima dată a cîștigat titlul de campioană în 2008. Iar baschetul, manageriat de Dragoș Barbu, șeful comisiilor de negociere și cea tehnică a clubului, este in colaps, retrogradând (ultimul titlu e cel din 1991), deși beneficiază de un "bonus" de 700.000 euro.
{{text}}