Campionate

Șoc în fotbalul european » O formație a fost deposedată de titlul de campioană și depunctată cu 50 de puncte! A fost adversara celor de la CFR Cluj în cupele europene

Șahtior Soligorsk, campioana Belarusului din sezonul trecut, a fost deposedată de titlul de campioană în țara ex-sovietică, fiind acuzată de trucare de meciuri și oferirea de bani, în mod ilegal, altor echipe din ligă. Foto: Imago

Articol de Vlad Roșu  —  vineri, 12 mai 2023

Șahtior Soligorsk, campioana Belarusului din sezonul trecut, a fost deposedată de titlul de campioană în țara ex-sovietică, fiind acuzată de trucare de meciuri și oferirea de bani, în mod ilegal, altor echipe din ligă. 

Federația de Fotbal din Belarus a anunțat că, pe lângă retragerea titlului de campioană, lui Șahtior Soligorsk i-au fost retrase și 30 de puncte în actualul sezon, dar și 20 de puncte în viitoarea stagiune de campionat, scriu cei de la Reuters. Locul lui Șahtior Soligorsk în preliminariile UEFA Champions League va fi luat de Bate Borisov, mai arată sursa citată. 

Șoc în Belarus: Șahtior Soligorsk a fost deposedată de titlul de campioană din sezonul trecut 

Pe lângă Șahtior Soligorsk, alte două echipe din campionatul Belarusului, Belshina Bobruisk și Energetik-BGU Minsk, au fost depunctate, fiind de asemenea acuzate de trucare de meciuri. Primei echipei i s-au luat 10 puncte, în timp ce lui Energetik-BGU Minsk i s-au luat 20 de puncte. 

În acest moment, Șahtior Soligorsk este ultima în campionatul din Belarus, cu -17 puncte. Energetik-BGU Minsk ocupă locul 14, penultimul, cu -16 puncte, iar Belshina Bobruisk este pe 13, cu -8 puncte. 

Șahtior Soligorsk a înfruntat-o pe CFR Cluj în preliminariile UEFA Conference League 

Anul trecut, CFR Cluj a înfruntat-o pe Șahtior Soligorsk în turul 3 preliminar din UEFA Europa Conference League. După 0-0 în manșa tur, disputată în Turcia, trupa pregătită de Dan Petrescu s-a impus la limită în returul din Gruia, scor 1-0, grație golului marcat de spaniolul Jefte Betancor, reușind calificarea în play-off-ul competiției. 

VIDEO. Rezumat: Dinamo Minsk - Șahtior Soligorsk 1-0 

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.