Liga 1

Putem avea derby-ul CSU Craiova - FCU Craiova pentru preliminariile Conference League » Toate condițiile necesare

CSU Craiova - FCU Craiova / foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de Adrian Duţă  —  vineri, 12 mai 2023

După Voluntari - Botoșani 1-0, știm barajul din play-out pentru un loc de cupe europene. Echipa ilfoveană va da piept cu FCU Craiova. Învingătoarea acestui meci va înfrunta o echipă din play-off pentru un loc în turul 3 preliminar din Conference League.

Astfel, meciul decisiv pentru cupele europene ar putea fi CS Universitatea Craiova - FCU Craiova, pe stadionul „Ion Oblemenco”. Pentru asta, ar trebui îndeplinite mai multe condiții.

1. FCU Craiova o bate pe FC Voluntari

Pentru ca derby-ul Olteniei să se joace pentru un loc în Conference League, prima condiție necesară e ca FCU Craiova să o bată pe FC Voluntari. Aceasta este obligatorie, spre deosebire de următoarele două, care nu pot fi îndeplinite simultan.

2. CSU Craiova termină pe locul 3 și Sepsi câștigă Cupa României

Dacă prima condiție ar fi îndeplinită, FCU Craiova și-ar aștepta adversara din play-off. De aici, calculele depind de câștigătoarea Cupei României. Finala va fi Sepsi - U Cluj. 

Dacă echipa din Sf. Gheorghe câștigă trofeul, atunci va fi automat în preliminariile Conference League, iar echipa care termină pe locul 3 în play-off dă baraj pentru cupele europene cu FCU Craiova (dacă o bate pe Voluntari). 

CSU Craiova este pe locul 4 în acest moment, la 3 puncte sub CFR Cluj. La egalitate de puncte cu ardelenii, juveții sunt avantajați, pentru că nu au beneficiat de rotunjire la intrarea în play-off. Astfel, dacă Universitatea Craiova termină pe locul 3, Sepsi câștigă Cupa României și FCU trece de Voluntari, avem derby-ul Olteniei pentru Conference.

3. CSU Craiova termină pe locul 4 și U Cluj câștigă Cupa României

Dacă U Cluj câștigă Cupa României, locul 4 din play-off ar da baraj cu FCU Craiova/Voluntari. Astfel, dacă CSU Craiova termină pe 4, va juca pentru Conference League, în timp ce un loc pe podium ar califica-o direct. U Cluj nu are licență UEFA și nu poate participa în cupele europene.

Concluzie și clasamentul din play-off

Dacă prima ȘI una dintre cele de-a doua SAU a treia condiții vor fi îndeplinite simultan, atunci CSU Craiova - FCU Craiova va fi meciul care va decide ultima participantă a României în preliminariile Conference League.

Toate informațiile înainte de CSU Craiova - Farul

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.