Liga 1

Octavian Popescu, pe lista unei duble câștigătoare de Champions League » Unde poate ajunge fotbalistul de la FCSB

Octavian Popescu (20 de ani), extrema stângă a celor de la FCSB, ar fi stârnit interesul formației portugheze FC Porto, locul secund în actuala ediție de campionat din țara iberică. Foto: Imago

Articol de Mitică Docan  —  sâmbătă, 13 mai 2023

Octavian Popescu (20 de ani), extrema stângă a celor de la FCSB, ar fi stârnit interesul formației portugheze FC Porto, locul secund în actuala ediție de campionat din țara iberică. 

Fotbalistul roș-albaștrilor este caracterizat drept un jucător care se descurcă foarte bine în duelurile unu contra unu, dar și ca unul care are o viziune foarte bună în teren. 

Octavian Popescu, de la FCSB, s-ar afla pe lista lui FC Porto 

„Românul are 20 de ani şi este deja o certitudine în flancul stâng al celor de la Steaua București. El se află deja la al treilea sezon petrecut la nivel de seniori, reușind chiar să bifeze și selecții la echipa națională a României. 

Se remarcă prin calitatea tehnică în situații unu contra unu, dar şi la capitolul pase de gol, uneori fiind distribuit jucat pe poziția de coordonator de joc. 

În ciuda faptului că joacă pe stânga, ştie să folosească şi piciorul stâng, chiar dacă este dreptaci, ceea ce poate deruta apărătorii.

Popescu poate acţiona ca un element care poate dezechilibra apărarea adversă, ceea ce lui Porto i-a lipsit uneori în acest sezon. Jucătorul crescut la clubul la care joacă poate să marcheze şi să ofere pase decisive, dar şi să bată fazele fixe, în special cornere”, scriu portughezii de la Bola Na Rede.  

FC Porto este unul dintre cei 3 granzi ai fotbalului lusitan. „Dragonii” au în palmares două trofee UEFA Champions League, două trofee Europa League, o Supercupă a Europei, dar și 30 de campionate, 18 cupe și 24 de supercupe. 

Octavian Popescu, scădere de formă în acest sezon la FCSB 

Față de precedentele două sezoane, Octavian Popescu nu a mai dat același randament și în actuala stagiune la FCSB. Pentru vicecampioana României, Popescu a adunat în acest sezon 46 de meciuri, în toate competițiile, reușind să marcheze numai de 3 ori și să dea 7 pase de gol. 

VIDEO. Ce a observat Ștucan la Octavian Popescu în FCSB - Sepsi OSK

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.