Handbal

Câți bani primește CSM București de la Primărie. Nicușor Dan: „Aşa stimulăm oamenii să vină către sport”

Articol de Sergiu Alexandru  —  sâmbătă, 13 mai 2023

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a vorbit despre banii pe care Primăria îi dă către CSM București.

Edilul capitalei spune că echipa de handbal feminin primește 14 milioane de lei de la Primărie (aproximativ 2,8 milioane de euro) și dezvăluie că CSM București atrage sponsorizări mai mari decât în anii trecuți.

Câți bani primește CSM București de la Primărie

Echipei de handbal CSM București îi dăm 14 milioane de lei în fiecare an, în ultimii trei ani. Nivelul sponsorizărilor pe care le atrage a crescut foarte mult. De undeva de la 100.000 de euro a ajuns la 600.000 de euro în momentul acesta. 

Aceştia sunt bani care se duc către echipa de handbal. Toată lumea vorbeşte de banii care se duc la CSM Bucureşti, dar eu vă invit să ne uităm şi la bugetele celorlalte echipe din liga naţională de handbal, care sunt apropiate. Și sunt echipe care nu au prezenţa pe care a avut-o CSM în Liga Campionilor

Peste tot în Europa handbalul este finanţat de autorităţi locale. Sunt mai mulţi sponsori decât în România, dar, în esenţă, e finanţat de autorităţi. Eu cred că e un lucru bun că lucrul acesta se întâmplă şi la Bucureşti, la CSM, şi la Rapid, care e finanţat de Ministerul Transporturilor. Şi la Bistriţa, care e finanțat de Consiliul local sau Judeţean. Aşa stimulăm oamenii să vină către sport”, a spus Nicușor Dan la Radio România Actualități, potrivit economedia.ro.

  • După ce în sezonul trecut a pierdut lupta cu Rapid, CSM București a câștigat anul acesta titlul de campioană
  • În Liga Campionilor s-a oprit în sferturi, fiind învinsă de Vipers (59-65 la general)

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.