Campionate

Sub asediu! Fluierat de fanii lui PSG, Lionel Messi e avertizat și de Al-Hilal! Și criticat în Franța: „Mercenar”

Lionel Messi a fost ținta răzbunării suporterilor lui PSG la 5-0 cu Ajaccio, foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  duminică, 14 mai 2023

Lionel Messi a fost ținta răzbunării suporterilor lui PSG la 5-0 cu Ajaccio. Dar și Al-Hilal, care îl tentează cu 400 de milioane de euro anual, îi atrage atenția argentinianului: „Echipa e mai importantă decât un jucător". 

Suspendat inițial două săptămâni de PSG, după ce a părăsit echipa fără să anunțe și a lipsit de la antrenamente pentru a promova turismul în Arabia Saudită, Leo Messi a fost iertat după o săptămână și a fost titular la 5-0 cu Ajaccio, în Ligue 1. Dar fanii nu au trecut peste acel episod.

Lionel Messi, huiduit chiar și fără ultrași în tribunele PSG

Sâmbătă, încă din momentul în care crainicul stadionului Parc des Princes i-a anunțat numele, campionul mondial argentinian a fost fluierat. Și „tratamentul" a continuat și în timpul meciului, de fiecare dată când atingea mingea. I se mai întâmplase lui Messi de mai multe ori în acest an. Dar acum nici nu au fost ultrașii roș-albaștri în arenă, fanii radicali fiind în grevă de miercuri, potrivit RMC Sport.

Antrenorul Christophe Galtier a încercat să scoată altceva în evidență. „Au fost fluierături împotriva lui Leo, însă o mare parte din stadion a acoperit aceste fluierături cu aplauze și încurajări", a declarat tehnicianul. „Ceea ce rețin este că el a rămas în joc, foarte concentrat și implicat. S-a obișnuit deja. A avut și situații dificile în carieră. E motivat să cucerească încă un titlu de campion în Franța".

Leo Messi, al 40-lea trofeu al carierei

La 35 de ani, Messi se pregătește de al 40-lea trofeu al carierei, al 37-lea la club și al treilea la PSG (are șase puncte avans cu trei etape înainte de final). Dar aventura la Paris se încheie după două sezoane.

S-a speculat că ar avea un acord cu Al-Hilal, care i-a promis 400 de milioane de euro anual (dublu față de cât primește Cristiano Ronaldo la Al-Nassr). Președintele clubului saudit, Fahd bin Nafel, l-a avertizat și el pe sud-american: „Pentru mine, echipa este mai importantă decât un jucător. Orice star care vine la noi trebuie să știe că suntem un club mare".

După victoria din finala Cupei Regelui, 1-1, 7-6 la penaltyuri cu Al-Wehda, fanii lui Al-Hilal i-au scandat numele argentinianului. Bin Nafel nu a vrut să confirme nimic: „Nu mă întrebați de Messi. Dacă departamentul nostru de presă va avea ceva de anunțat, atunci veți afla".

Legat de posibilul transfer la Riad, o sportivă franceză, Marie Martinod, vicecampioană olimpică la schi acrobatic, a făcut o declarația dură la RMC Sport: „Messi în Arabia Saudită? Va fi o alegere de mercenar. E clar". 

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.