Liga 1

8 ani de așteptare și un ∞ de speranțe pentru titlu » Atmosferă incendiară pe Arena Națională la FCSB - CFR

+8 Foto
În jur de 40.000 de suporteri au venit pe Arena Națională la derby-ul cu CFR Cluj pentru a împinge FCSB de la spate în lupta umăr la umăr, pe care o duce cu Farul pentru primul titlu după 8 ani de secetă.

Articol de Vlad Nedelea  —  Sunday, 14 May 2023

42.439 de suporteri au venit pe Arena Națională la derby-ul cu CFR Cluj pentru a împinge FCSB de la spate în lupta umăr la umăr, pe care o duce cu Farul pentru primul titlu după 8 ani de secetă. 

Ani în șir, dezamăgiri puse pachet pe răbdarea suporterilor, frustrări cumulate și de mofturile unui patron cu ego necontenit, toate revărsate în direct la TV sau direct peste echipă. Pentru că FCSB s-a transformat, de la an la an, într-o jucărie controlată din cât mai multe butoane de pe un jilț. 

Toate pălesc atunci când gustul unui trofeu sau a unei calificări mustește peste mințile fanilor. Pentru că, în ciuda acțiunilor lipsite de sens sau logică ale patronului, acest club încă păstrează masa simpatizanților unui brand uriaș. Fără îndoială cel mai mare al țării. Iar nevoia unui succes major, așteptat dintr-o perioadă în care FCSB era cam ce este CFR-ul de azi, se simte și pe Arena Națională. 

VIDEO. FCSB - CFR Cluj, cu 40.000 de spectatori pe Arena Națională

>

Instinctul de autosabotaj și autodistrugere dezvoltat mult de patronul echipei e pus la colț când toate celelalte ingrediente se adună. Iar acest final de campionat, cu FCSB din nou la mâna ei după șchiopătatul Farului de pe ”Oblemenco”, a stârnit din nou suflarea roș-albastră. 

De la zi la zi numărul biletelor vândute a crescut substanțial. Mai întâi, imediat după meciul cu Sepsi, vânzarea online indica 8.000 de bilete, s-a ajuns repede la peste 10.000, urmând ca recordul din actualul sezon, adică peste 31.000 de suporteri, la FCSB - Rapid, să fie doar o joacă. 

Pentru că pe Arena Națională aproape 40.000 de fani au sosit duminică seară pe stadion pentru 3 puncte care să arunce echipa într-o finală de titlu cu Farul. 

Top 5 meciuri din Superliga ca număr de spectatori în acest sezon:

MECINR. SPECTATORI
FCSB - CFR Cluj42.439
FCSB - Rapid 3-131.233 
CSU Craiova - FCSB 1-229.588 
FCSB - Farul 2-127.772 
CSU Craiova - FCU Craiova 0-224.548 
U Cluj - CFR Cluj 1-224.500

Huiduieli pentru oaspeți

De așteptat, CFR a avut parte de o primire total ostilă în momentul sosirii la stadion. Autocarul campioanei din ultimii 5 ani a ajuns la Arena Națională aproape în același timp cu cel al gazdelor. Și s-a parcat față în față cu rivalii. Huiduieli și acuze, de asta au avut parte clujenii în pașii pe care i-au avut de făcut până spre tunelul de la vestiare. 

Bucureștenii n-au uitat nimic din ce s-a întâmplat în ultimii 5 ani, nici de titlurile repetate pierdute în fața ardelenilor. I-au fluierat, ba chiar le-au și aruncat câteva acuze: ”Hoții, hoții”, s-a auzit din partea unui grup de fani ai FCSB-ului. N-au avut parte de cuvinte mai frumoase nici când au ieșit pentru încălzire. 

„O singură voce” 

Crainicul FCSB-ului, Florin Ghencea, a „încins” și mai tare atmosfera cu mai bine de jumătate de oră înaintea startului jocului. A rostit din nou, cum o face de multe ori în momente importante pentru FCSB, câteva cuvinte pentru a îndemna inclusiv suporterii de la tribună să cânte și să încurajeze echipa cot la cot cu galeria. 

”Acesta e genul de meci în care dumneavoastră, al 12-lea jucător, contează enorm. Astăzi tot ce se strigă din Peluza Nord trebuie preluat de întreg stadionul. Astăzi e important să fim o singură voce”, a spus Florin Ghencea.

Citește și alte știri despre FCSB - CFR Cluj: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.