Campionate

Super Ionuț Radu! Ales cel mai bun portar al etapei în Franța. L'Equipe l-a notat ca pe Mbappe! „Și-a regăsit zâmbetul”

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday, 15 May 2023

Chiar dacă Auxerre a pierdut, 0-1 cu Brest, Ionuț Radu a avut opt parade de efect, impresionându-i pe jurnaliștii de la L'Equipe, care i-au dat nota 8,5

Sezonul trecut se terminase înfiorător pentru Ionuț Radu. Cu acea gafă de la Bologna, în poarta Interului, eroare și înfrângere (1-2) care i-au costat titlul pe nerazzurri.

„Fanii lui Auxerre sunt fericiți cu transferul lui Ionuț Radu"

Nici L'Equipe nu a uitat acel moment. „Probabil că unii fani ai lui Auxerre s-au speriat privind clipul pe rețelele de socializare. Pe 27 aprilie 2022, Inter ar fi putut reveni în fruntea Serie A cu o victorie contra Bolognei, dar Radu a comis o incredibilă greșeală. 

La o aruncare de margine a lui Perisic, românul a ratat total pasa, Sansone a împins mingea în plasă și Inter s-a prăbușit, la fel ca portarul, în lacrimi la finele partidei. Astăzi, goalkeeperul și-a regăsit zâmbetul, iar suporterii lui Auxerre sunt fericiți cu transferul său".

Ionuț Radu, inclus în echipa etapei în Ligue 1

Așa a început cotidianul francez materialul despre Radu. Jurnaliștii parizieni l-au notat cu 8,5, l-au declarat portarul etapei și l-au inclus în echipa ideală a rundei cu numărul 35. Vârful acestui „11" e Kylian Mbappe.

Duminică, a fost MVP-ul meciului, deși Auxerre a pierdut, 0-1 cu Brest. Și alb-albaștrii sunt pe locul 16, chiar deasupra liniei retrogradării, cu un singur punct peste Nantes.

„Radu a fost în misiune"

Și RMC Sport apreciase prestația goalkeeperului în vârstă de 25 de ani. „Radu a fost în misiune. Ce performanță a avut portarul român, care și-a salvat echipa de la o înfrângere severă, menținând-o în viață! Ultima paradă, superbă, a scos mingea de sub transversală. A opta sa paradă împotriva lui Brest", a comentat live RMC, care l-a lăudat pe „tricolor" de mai multe ori în această partidă: „Imperial" sau „mereu vigilent" sau „blocaj decisiv" sau „jucătorii lu Brest s-au lovit de solidul goalkeeper al lui Auxerre". 

14goluri a primit Ionuț Radu în 14 meciuri jucate la Auxerre în Ligue 1. A menținut de cinci ori poarta neatinsă

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.