Liga 2

Dinamo a băgat mâna adânc în buzunar ca să joace pe Arena Națională cu Steaua » Câți bani a cerut Primăria: toate datoriile + plată în avans!

Dinamo a plătit 52.000 de euro înainte de a juca din nou pe Arena Națională, cu CSA Steaua/ foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Monday, 15 May 2023

Dinamo a plătit 52.000 de euro înainte de a juca din nou pe Arena Națională, cu CSA Steaua.

Dinamo a fost nevoită să scoată din buzunar 257.131 de lei, aproximativ 52.000 de euro pentru a putea evolua pe cel mai mare stadion al țării. Primăria Muncipiului București a cerut achitarea tuturor datoriilor, dar și plata în avans a întregii sume pentru utilizarea stadionului pentru derby-ul cu rivalii de la CSA:

  • 64.631 lei - pagube de la meciul cu Steaua din sezonul regular + penalități la utilități;
  • 117.500 lei - chirie + operare pentru meciul de azi; 
  • 75.000 lei - garanție pentru utilizarea stadionului.

Primăria Municipiului București a schimbat regulile de închiriere a Arenei Naționale

În august 2021, Dinamo acumulase datorii mari, iar acesta a fost unul dintre motivele pentru care PMB a schimbat regulile. Primăria Capitalei a impus ca plata pentru un meci pe Arena Națională să fie făcută de echipa gazdă înainte de meci, începând cu acest sezon.

Cluburile sunt nevoite să achite înainte de a intra să joace, această condiție fiind dorită cu orice preț tocmai pentru a se evita situațiile extrem de dese care au existat în ultimii ani. Și anume, echipele să adune datorii, chiar de ordinul sutelor de mii de euro, către Primărie, dar să continue să evolueze pe Arenă.

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.