Campionate

Barcelona se destramă: alt nume important părăsește clubul! Al doilea în această lună

Jordi Cruyff, primul din dreapta, a plecat și el de la Barcelona

Articol de Theodor Jumătate  —  Tuesday, 16 May 2023

După ce Mateu Alemany, directorul departamentului „Fotbal” al Barcelonei, a anunțat la începutul lunii că pleacă, Jordi Cruyff i-a comunicat astăzi președintelui Joan Laporta că nu își prelungește contractul ce expiră pe 30 iunie.

Barcelona tocmai a cucerit primul titlu de campioană după patru ani de așteptare, al 27-lea în istoria clubului, și președintele Joan Laporta vrea să-l aducă înapoi pe Leo Messi. Numai că situația în administrația grupării blaugrana e și mai dificilă acum. Doi dintre cei mai importanți oficiali au abandonat Barca.

Mateu Alemany renunță la Barcelona pentru Aston Villa

Mai întâi, la începutul lunii, Mateu Alemany a anunțat că pleacă în această vară, chiar dacă mai avea contract până pe 30 iunie 2024. Directorul departamentului „Fotbal" al Barcelonei, mâna dreaptă a lui Laporta din primăvara lui 2021, după acesta din urmă a redevenit președinte, era nemulțumit de situația financiară a clubului. Alemany va accepta un alt proiect, în Premier League, la Aston Villa, unde manager e spaniolul Unai Emery.

Cruyff și Alemany, fundamentali în mercato la Barcelona

Astăzi, și directorul sportiv Jordi Cruyff a comunicat oficial că părăsește Barcelona, conform Marca. Olandezul în vârstă de 49 de ani, fiul marelui Johan și fost jucător al echipei catalane, l-a informat pe Laporta că nu mai semnează un nou contract și se desparte de Barca la 1 iulie. 

Marca reamintește că Jordi și Mateu Alemany au fost fundamentali în perioada de transferuri din 2022, ajutându-l pe Xavi să construiască o formație de titlu.

Cine vine în locul lui Cruyff? Aproape sigur, alt fost jucător al Barcelonei: Deco, 45 de ani, pe Camp Nou între 2004 și 2008 (câștigător de Champions League în 2006). Portughezul va fi noul director sportiv, cel care va avea ca principală misiune să-l convingă pe Messi să se întoarcă în Catalunya după două sezoane.

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DIN FOTBALUL INTERNAȚIONAL: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.