Liga 2

Când se joacă Poli Iași - Dinamo și Oțelul - Unirea Dej, meciurile care decid cea de-a doua echipă promovată direct în prima ligă

În ultima etapă se joacă, de la aceeași oră, meciurile Steaua - Gloria Buzău, Poli Iași - Dinamo și Oțelul - Unirea Dej / foto: GSP

Articol de Remus Dinu  —  marţi, 16 mai 2023

Oțelul lui Dorinel Munteanu a pierdut la Buzău, 0-1, și a ratat ocazia de a obține matematic promovarea directă. Acum are nevoie de victorie în ultima rundă, în fața Unirii Dej, pentru a-i „lua fața” lui Dinamo. Cele trei meciuri din ultima etapă a play-off-ului se joacă duminică, de la ora 13:00. 

În ultima etapă se joacă, de la aceeași oră, meciurile Steaua - Gloria Buzău, Poli Iași - Dinamo și Oțelul - Unirea Dej, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la posturile Orange Sport, Prima Sport și Digi Sport. 

Pentru a promova direct, gălățenii au nevoie să facă măcar același rezultat pe care îl va obține Dinamo, ei fiind avantajați la egalitate de puncte cu„câinii” de criteriul numărului de puncte obținut în sezonul regulat. În caz contrar, „câinii” vor reuși „marea evadare”. 

Important: Doar Dinamo și Oțelul Galați mai au șanse să promoveze direct, Unirea Dej și Gloria Buzău sunt ieșite din cursă, în vreme ce Steaua nu are drept de participare în primul eșalon.

Șansă ratată pentru Oțelul, oportunitate uriașă pe Dinamo

Dacă ar fi învins la Buzău, Oțelul putea sărbători promovarea directă cu o etapă înainte de final. Golul lui Ariel Lopez din minutul 38 a dat însă peste cap calculele oaspeților. În ciuda unei dominări insistente, gălățenii nu au reușit nici măcar egalarea, așa că au rămas la egalitate de puncte cu Dinamo în clasament.

Încrucișarea la barajul de menținere/promovare în Liga 1:

  • locul 7 din play-out-ul Ligii 1 va înfrunta locul 4 din play-off-ul Ligii 2
  • locul 8 din play-out-ul Ligii 1 versus locul 3 din play-off-ul Ligii 2

VIDEO Dinamo și CSA Steaua s-au războit iar în peluze

>

Citește și alte știri din Liga 2:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.