Liga 2

Interviu cu jucătorul care a decis meciul Gloria Buzău - Oțelul și i-a oferit o extrașansă lui Dinamo: „Doar la asta ne-am gândit”

Faza golului ce a făcut diferența la Buzău, 1-0 cu Galați, iar Dinamo speră încă la promovarea directă

Articol de Eduard Apostol  —  Wednesday, 17 May 2023

Ariel Lopez, 27 de ani, căpitanul celor de la Gloria Buzău și cel care a marcat în victoria cu Oțelul, 1-0, a explicat cum a i-a doborât pe gălățeni, refuzându-le a doua șansă la rând de a promova direct. Uruguayanul a marcat și contra lui Dinamo, acum i-a ajutat pe „câini”.

Ariel Lopez, 27 de ani, fundașul central și căpitan al Gloriei Buzău, s-a specializat în goluri decisive. În afara reușitei de marți seară cu Oțelul Galați (1-0), a mai bifat golul ce-a adus victoria cu CSA Steaua (1-0), a mai avut un altul, important, împotriva lui Dinamo (2-1). 

Uruguayanul este de patru ani în România, este unul dintre pilonii formației care speră să promoveze în Liga 1 după baraj. Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, sud-americanul, care vorbește lăudabil limba română, a explicat că el și coechipierii săi au luptat pentru propriile culori, nu se așteaptă la aprecieri, ci vor să răpună UTA la baraj.

Ariel Lopez, după Gloria Buzău - Oțelul Galați 1-0: „Bănuiesc că i-am făcut fericiți pe cei de la Dinamo”

- Ariel, de ce a tras Gloria Buzău atât de tare să învingă Oțelul Galați?
- Pentru noi, ca echipă, înseamnă enorm victoria asta. Din păcate, n-am făcut ce ne-am dorit noi, multe victorii în acest play-off. Nu am câștigat decât două meciuri, nici nu am pierdut de multe ori, de două ori, dar au fost multe egaluri. Am meritat victoria asta.

- Ați jucat și pentru Dinamo sau te aștepți la aprecieri din partea „câinilor” acum?
- Bănuiesc că i-am făcut fericiți, e lupta celor de la Dinamo cu Oțelul pentru promovarea directă, dar acum aud pentru prima oară ideea asta de a juca pentru „câini”.

- Ai amici acolo?
- Nu am prieteni, n-am pe nimeni pe acolo... Am jucat pentru noi, pentru suporterii care ne-au încurajat din primul minut. Ne gândim doar la noi.

Ariel Lopez, despre golul contestat de Oțelul: „Am atins mingea cu capul, cred că și portarul a atins-o cu mâinile”

- Cei de la Galați au acuzat fault în atac la tine, la momentul golului. Cum comentezi?
- În primul rând, n-am văzut reluarea, acolo s-ar vedea mai mult. Din ce-am simțit eu, am sărit liber, am atins mingea cu capul, cred că și portarul a atins mingea cu mâinile în același timp, din punctul meu de vedere nu a fost nimic. Eu nu l-am atins, din punctul meu de vedere este gol curat.

Ariel Lopez, în alb

- Cine ai vrea să promoveze direct între Oțelul și Dinamo?
- Sincer, nu știu ce să zic. Dar pot spune că Oțelul e o echipă cu tradiție foarte mare, îmi place foarte mult ce suporteri, ce echipă... Ca străin, nu prea știu detalii...

- Și Dinamo este un club cu mare tradiție.
- Da, da, mai mult. Știu că și Dinamo e un club mare, am jucat contra „câinilor” în Cupă, pe când era în Liga 1. Nu știu cine ar merita să promoveze direct, mă gândesc doar la noi.

- UTA pare a fi, în proporție covârșitoare, adversarul vostru de la baraj. Ce părere ai?
- Da, echipă mare. Am jucat contra arădenilor în ultimul lor sezon în liga a doua. Știu că e un club important, cu mulți suporteri. Ne place să jucăm cu adversari puternici, am demonstrat că nu ne este frică de nimeni și putem juca împotriva oricui.

5 goluriîn 28 de meciuri a adunat sud-americanul pentru Buzău în actuala ediție, având și un gol

VIDEO. Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a anunțat când se vor termina construcțiile la noul stadion Dinamo

>

Citește și alte știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.