Liga Campionilor

Pep Guardiola, după ce a zdrobit Real Madrid: „În minutul 15, deja simțeam durerea de anul trecut”

+21 Foto
Pep Guardiola/ foto: Gulliver/GettyImages

Articol de Adrian Duţă  —  Thursday, 18 May 2023

Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, a vorbit despre sentimentele care l-au încercat pe parcursul meciului cu Real Madrid, 4-0, din returul semifinalelor Champions League.

  • Manchester City va juca în finală cu Inter, pe 10 iunie, al Istanbul

Pep a vorbit despre startul meciului, când simțea deja că se va întâmpla ca în sezonul trecut. În 2022, Manchester City a câștigat pe teren propriu cu Real Madrid în semifinalele ediției UCL de anul trecut, 4-3, dominând copios jocul, la fel ca anul acesta. La retur, „cetățenii” au pierdut dramatic în minutele suplimentare, scor 1-3, după „dubla” lui Rodrygo venită după minutul 90.

Acum, Guardiola a simțit din nou că îi fuge pământul de sub picioare. City a ratat două ocazii uriașe prin Haaland în startul meciului. Courtois a intervenit de fiecare dată miraculos la loviturile de cap din apropiere ale norvegianului, prima dată cu șoldul, apoi cu vârful degetelor.

Pep Guardiola: „După 15 minute, deja simțeam durerea de anul trecut”

„În minutul 15, deja simțeam durerea de anul trecut. Am jucat foarte bine atunci și îmi amintesc că Toni Kroos a spus că Madridul este special, pentru că a spus că ar fi putut pierde cu 1-10 pe Etihad. Iar Kroos este unul dintre cei mai buni jucători pe care i-am antrenat. Sportul îți oferă întotdeauna o șansă, iar tu trebuie să muncești din greu. 

Suntem la un meci distanță de a câștiga Premier League (n.r. - City are nevoie de victorie cu Chelsea, duminică) trei ani la rând. Și dacă se întâmplă asta, plus două finale și o semifinală de Liga Campionilor, se numește consecvență. 

Jucătorii mei sunt foarte umili în fiecare meci. Nu există aroganță. Și nu vrem să pretindem ceea ce nu suntem. Și-au primit răsplata. Acum trebuie să ne gândim la Chelsea și apoi la Inter”, a declarat Pep Guardiola, citat de AS.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.