Liga 1

Se face! Semnează înaintea meciului decisiv pentru titlu: salariu + durata contractului

Rivaldinho, în dreapta, se pregătește pentru cea de-a doua experiență la clubul lui Gică Hagi / Sursă foto: Imago Images

Articol de David Marinescu  —  Thursday, 18 May 2023

Devine o certitudine că brazilianul Rivaldinho va semna cu Farul Constanța. Liber de contract după despărțirea de CSU Craiova, atacantul în vârstă de 28 de ani se pregătește pentru cea de-a doua experiență la clubul lui Gică Hagi. Mutarea a fost anunțată de Gazeta Sporturilor încă de la începutul lunii mai

Fiul lui Rivaldo va reveni la Farul, unde a mai jucat în urmă cu 3 ani. Chiar dacă a dezamăgit la CSU Craiova, unde a marcat un singur gol în 26 de apariții, atacantul n-a dus lipsă de oferte și, în cele din urmă, s-a înțeles cu formația lui Gică Hagi. 

Înțelegerea ar urma să fie perfectată înaintea meciului Farul - FCSB, cel care-i poate aduce formației lui Gică Hagi cel de-al doilea titlu din istorie, conform Playsport. Lui Rivaldinho i-a fost propus un contract valabil doi ani, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon, iar salariul acestuia va fi unul generos, 10.000 de euro / lună.

Rivaldinho, a doua experiență alături de Gică Hagi

La Ovidiu, alături de Gică Hagi, brazilianul a bifat cea mai bună perioadă din carieră. A fost împrumutat la Farul (pe atunci Viitorul) în 2019 de la Levski Sofia, iar la finalul sezonului a fost transferat definitiv. 

Într-un an și jumătate sub supravegherea „Regelui”, acesta a reușit să marcheze 15 goluri și să ofere 4 pase decisive în 43 de meciuri disputate în tricoul Farului. La nicio altă echipă nu a mai fost atât de eficient. A fost vândut la Cracovia, în Polonia, pentru 300.000 de euro.

Rivaldinho a avut numai cuvinte de laudă la adresa „Regelui” după plecare: „Este fantastic, un om care a avut o influență majoră asupra carierei mele. Am avut atâtea de învățat de la el. Este o legendă a fotbalului pe plan mondial, conectat 24 de ore doar la sport, un adevărat pasionat”. 

De-a lungul carierei, Rivaldinho a evoluat în Brazilia, la Mogi Mirim, XV de Piracicaba și Paysandu, pentru o scurtă perioadă în Portugalia, la Boavista, iar din 2016 s-a mutat în Estul Europei. Mai întâi la Dinamo, apoi la Levski Sofia (Bulgaria), Viitorul, Cracovia (Polonia) și Universitatea Craiova.

3 trofeea cucerit Rivaldinho în carieră: Cupa Ligii cu Dinamo (2017), Cupa României cu Viitorul (2019) și Supercupa Poloniei cu KS Cracovia (2021)

VIDEO De ce readuce mereu Farul jucătorii aflați în momente grele. Hagi e ferm: „Asta înseamnă identitate”

>

Citește și alte știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.