Liga 1

Știm barajele de promovare/menținere în Superliga » Când are loc tragerea la sorți și când se joacă partidele

Luni, 22 mai, se vor trage la sorți barajele de promovare/menținere în Superliga.

Articol de Viorel Tudorache, Alexandru Barbu  —  Friday, 19 May 2023

Ultima etapă a play-out-ului din Liga 1 a stabilit care vor fi cele două echipe care evită retrogradarea directă în eșalonul secund. Astfel, UTA Arad și FC Argeș vor evolua în barajul de menținere/promovare.

În 4 meciuri pe banca lui UTA, Mircea Rednic a reușit să obțină 8 puncte, să termine pe locul 7 în play-out și să evite un duel-șoc la baraj cu Dinamo. Astfel, meciurile care vor stabili ultimele două echipe care vor evolua în Liga 1 sezonul viitor sunt:

  • UTA - Gloria Buzău
  • FC Argeș - Dinamo / Oțelul

Tragerea la sorți care va stabili ordinea în care echipele vor fi gazde va avea loc luni, 22 mai. Meciurile tur se vor disputa pe 27 mai, iar manșele secunde pe 3 iunie.

Un singur semn de întrebare 

Ultima etapă din Liga 2 va lămuri definitiv configurația barajului. Dinamo și Oțelul se bat pentru promovarea directă. Cele două formații sunt la egalitate de puncte, iar departajarea se face în funcție de numărul de puncte din sezonul regulat, unde echipa lui Dorinel e favorizată. 

Gălățenii joacă acasă cu Unirea Dej, echipă care a aflat astăzi că nu a primit licența pentru Liga 1, și trebuie să câștige pentru a fi siguri de promovare. Dinamo e și ea obligată să câștige la Iași, dar așteaptă un pas greșit al rivalilor. 

Gloria Buzău a scăpat de griji după ce Unirea Dej n-a primit licență și e sigură de al doilea loc la baraj.

Mai multe articole de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.