Liga 1

Decizie crucială în „decisivul” pentru salvare: VAR-ul a salvat-o pe FC Argeș!

Marcel Bîrsan, „centralul” din FC Argeș - Petrolul

Articol de Daniel Grigore  —  vineri, 19 mai 2023

Petrolul a înscris la Pitești prin Christian Irobiso, dar golul nigerianului a fost anulat pe motiv de ofsaid. La 1-1, FC Argeș ar rămâne sub Chindia și ar retrograda direct.

Condusă din minutul 27 după golul lui Costinel Tofan, Petrolul a sărbătorit egalarea în minutul 50, atunci când Christian Irobiso, servit de Grozav cu o pasă pe culoar, a finalizat elegant, lob cu piciorul stâng pe lângă Micle.

La acel scor, 1-1, FC Argeș ar fi rămas pe loc direct retrogradabil, 15, la egalitate de puncte cu Chindia, dar cu dezavantajul rotunjirii punctajului din sezonul regulat.

Decizie crucială în „decisivul” FC Argeș - Petrolul

Numai că golul „lupilor” nu a fost validat. La mai bine de 3 minute după ce mingea a intrat în poartă, „centralului” Marcel Bîrsan i s-a transmis în cască, dinspre perechea de arbitri din camera VAR, Horia Mladinovici și Andrei Constantinescu, că Irobiso s-ar fi aflat în ofsaid în momentul pasei lui Grozav.

Reușita a fost astfel anulată, iar scorul a rămas 1-0 pentru FC Argeș. Pe transmisiunea TV nu a fost prezentată dovada ofsaidului, așa cum se obișnuiește, cu liniile care să demonstreze că Irobiso s-a aflat în spatele apărării.

Poziția lui Irobiso în momentul pasei lui Grozav

Ulterior, în minutul 62, FC Argeș a mai beneficiat de o intervenție din camera VAR. 

Robert Moldoveanu a primit inițial cartonașul galben după o intrare cu talpa pe glezna lui Rizzi, dar „centralul” Marcel Bîrsan a revenit asupra deciziei după ce a revăzut faza pe monitor. În loc de „galben”, atacantul Petrolului a fost eliminat.

Zece minute mai târziu, în '72, și Christian Irobiso a fost eliminat. Motivul? Un „șut” aplicat unui adversar, din frustrare.

Tot din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.