Liga 1

Așa ar fi început totul! Giovanni Becali dezvăluie tunul financiar dat de Gică Hagi: „Fără banii ăia, nu avea forța să deschidă Academia”

Giovanni Becali

Articol de Mitică Docan  —  luni, 22 mai 2023

Giovanni Becali a vorbit despre perioada pe care „Regele” a petrecut-o la Galatasaray, când, spune impresarul, Gică Hagi ar fi câștigat suficient pentru a deschide Academia. 

Gică Hagi a ajuns în 1996 de la Galatasaray, retrăgându-se în 2001, după 5 ani spectaculoși, în care a devenit idolul fanilor turci. A câștigat Cupa UEFA, Supercupa Europei, 4 titluri de campion, două Cupe și două Supercupe ale Turciei. Iar Giovanni Becali dezvăluie că Gică Hagi a câștigat și o sumă importantă de bani.

Giovanni Becali, dezvăluiri despre banii câștigați de Gică Hagi în Turcia

„Gică, în 5 ani la Galata, a câștigat tot ce a vrut el. Nu se gândea niciodată. D-asta a făcut ce a făcut. A câștigat mult și a avut curajul să facă ce a făcut.

La contractul cu Galatasaray am cerut 500.000 de dolari pe an în plus față de ceea ce agreasem inițial. Ne înțeleseserăm la 3,5 milioane pe an. La clauze, puteam să pun cât voiam eu. La cupe europene, fără număr. Pentru campionat, aveau ei o limită, de 200.000 de dolari, parcă.

I-am pus lui Hagi două milioane de dolari primă de cupă europeană. A câștigat două cupe, a luat 4 milioane. Nu mai spun de prime de joc, de campionate și așa mai departe. Cu banii ăia a deschis academia. 

Fără banii de la Galatasaray, Hagi nu avea forța să deschidă academia. Avea 4 milioane pe an era salariul, în total. A luat, în total, peste 30 de milioane de dolari”  a spus impresarul în podcastul „Tare de tot”, citat de digisport.ro.

+25 Foto
Farul petrece după câștigarea titlului în Superliga, foto: Raed Krishan / GSP

Hagi, întrebat: „De câți bani aveți nevoie pentru a face o echipă de Ligă?” 

Gică Hagi, pentru a doua oară campion al României din postura de antrenor, a fost întrebat, după meciul istoric cu FCSB (3-2), de ce buget ar avea nevoie pentru a-și construi o echipă de Liga Campionilor.

Farul a pornit la drum în actualul sezon cu un buget de aproximativ 8,5 milioane de euro, sumă inferioară celor avute la dispoziție de contracandidatele FCSB și CFR Cluj. Totuși, „Regele” consideră că ar fi nevoie de un buget dublu pentru ca echipa să poată emită pretenții în preliminariile Champions League.

„Am spus-o, dublu față de cât am acum. Pe salarii de jucători și pe cheltuieli, dublu. Tot ce înseamnă salariile de la echipa mare trebuie să fie 50% din buget. Dacă treci de 60%, poți să te duci în cap. Dacă rămâi cu cheltuiala asta, merge. Eu niciodată n-o să vorbesc înainte. Ideea noastră este să construim o echipă competitivă pentru Europa”, a spus Hagi, la Digi Sport. 

După ce a cucerit al doilea titlu de campioană din istorie, Farul Constanța și-a asigurat prezența în preliminariile UEFA Champions League. Campioana României va avea însă un trafeu infernal în drumul spre grupele Ligii.

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.