Baschet

Anunț de ultimă oră făcut de Marca: Xavi Pascual se întoarce la Barcelona!

Sarunas Jasikevicius (47 de ani) nu va continua pe banca echipei de baschet a celor de la Barcelona. Eșecul suferit în semifinalele Euroligii, 66-78 în fața rivalilor de la Real Madrid, a cântărit decisiv. / FOTO: Imago

Articol de Adrian Jitea  —  sâmbătă, 20 mai 2023

Sarunas Jasikevicius (47 de ani) nu va continua pe banca echipei de baschet a celor de la Barcelona. Eșecul suferit în semifinalele Euroligii, 66-78 în fața rivalilor de la Real Madrid, a cântărit decisiv.

  • Olympiakos și Real Madrid vor juca duminică, de la ora 20:00, cu trofeul Euroligii pe masă
  • Finala mică se va disputa tot la Kaunas, de la ora 17:00, între Monaco și Barcelona.

Vineri, Barcelona pornea mare favorită în semifinala cu Real Madrid. Catalanii au condus și cu 9 puncte în prima repriză, dar au clacat inexplicabil în final.

Sarunas Jasikevicius pleacă de la Barcelona

Rezultatul i-a fost fatal lui Sarunas Jasikevicius. Contractul antrenorului lituanian expiră la finalul stagiunii, iar singura șansă de prelungire o reprezenta trofeul suprem la nivel european.

În conferința de după eșecul cu Real, Sarunas declara resemnat: „Chiar nu-mi mai pasă de viitorul meu”.

E un rezultat care mă va urmări mulți ani. Cuvintele nu-și au rostul. Acum trebuie să ne revenim și să câștigăm campionatul. Nici acolo nu va fi dificil, dar suntem obligați să luptăm. 

Nu știu de unde a apărut acest blocaj. Fiecare jucător ar trebui să își facă o analiză, așa cum îmi voi face și eu. Ce m-a deranjat cel mai mult este că au fost foarte individualiști, au încercat să rezolve pe cont propriu fiecare acțiune.

- Sarunas Jasikevicius

Xavi Pascual, înapoi la Barcelona

Înfrângerea din Final Four nu a fost singura problemă a lui Jasikevicius. Cunoscut drept un caracter vulcanic, fostul baschetbalist din NBA și-a pus în cap vestiarul.

Potrivit celor de la Marca, Barcelona i-a pregătit deja înlocuitorul. Va fi nimeni altul decât Xavi Pascual, coincidență de nume cu antrenorul handbaliștilor de la Dinamo. 

În 2016, Xavi Pascual plângea în conferința care consemna despărțirea de Barcelona / FOTO: Imago

Xavi i-a mai pregătit pe catalani între 2008 și 2016. A cucerit 4 trofee interne și o Euroligă, în sezonul 2009/2010. Acum, Pascual o pregătește pe Zenit Sankt Petersburg.

VIDEO. Rezumatul semifinalei câștigate de Real Madrid în fața rivalei Barcelona

Citește și alte știri din sportul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.