Liga 1

Dică, răspuns tăios pentru Toni Petrea: „La ce jucători a avut, trebuia să rămână în Liga 1”

Nicolae Dică, fostul antrenor de la CS Mioveni, i-a răspuns lui Toni Petrea, tehnicianul Chindiei

Articol de Alexandru Barbu  —  duminică, 21 mai 2023

Nicolae Dică, fostul antrenor de la CS Mioveni, i-a răspuns lui Toni Petrea, tehnicianul Chindiei care a declarat după partida ce a consemnat retrogradarea târgoviștenilor, 2-2 cu FC Voluntari, că „puteam să dau și eu bir cu fugiții cu câteva etape înainte, dar nu am făcut-o”.

Întrebat dacă s-a simțit vizat, Dică părăsind-o pe CS Mioveni înainte de finalul campionatului, „Nick” a spus că, în mod normal, Chindia ar fi trebuit să rămână în Superliga, conform valorii lotului.

Nicolae Dică: „La ce jucători a avut la Chindia, Toni Petrea trebuia să rămână în prima ligă”

„Dacă m-am simțit «înțepat»? Ce treabă aveam eu cu el? Eu am avut o înţelegere cu cei de de la Mioveni. În momentul în care nu mai aveam şanse de a rămâne în prima ligă, plecam, asta a fost înţelegerea. Pentru ce să mai rămân? Să stau să câştig nişte bani sau ce? 

Chindia, la ce rezultate a avut la un moment dat şi la lotul pe care l-a avut, trebuia să rămână în prima ligă. La cum au arătat, mai ales atunci când s-a dus Toni, la început... Acum e bătaie pe jucătorii ăştia de la Chindia, o parte din ei. 5-6 jucători sunt doriți de multe echipe din Liga 1”, a declarat Dică în emisiunea „Sport Report” de la Orange Sport 1.

Nicolae Dică a retrogradat-o pe Mioveni

În ianuarie, Dică, 43 de ani, accepta o provocare uriașă. La o lună și jumătate de când încheia al doilea mandat la FCSB, fostul fotbalist semna cu lanterna roșie CS Mioveni, aflată la 10 puncte distanță de primul loc de baraj, obiectivul anunțat de „Nick” încă de la numire.

Începutul a fost nesperat de bun, două victorii și trei rezultate de egalitate. A urmat însă o perioadă foarte slabă, continuată până la finalul lunii aprilie, cu 7 eșecuri în 9 etape, plus o eliminare din Cupa României, după un usturător 1-4 cu Sepsi în sferturile de finală.

Dică și-a dat demisia la jumătatea play-out-ului, cu o rundă înainte ca Mioveni să pice matematic.

Și Toni Petrea a picat cu Chindia

FCSB a început campionatul cu Toni Petrea (48) pe bancă. Acesta a demisionat însă după numai două etape și a semnat cu Chindia înainte de runda #12.

A preluat echipa de pe ultimul loc, cu numai 4 puncte acumulate, și a început excelent la Târgoviște: 6 victorii, o remiză și un eșec în primele 8 partide (Cupă + campionat). Minunea n-a durat mult, iar entuziasmul lui Popadiuc&Co. s-a stins ușor, ușor.

După Mioveni (9 eșecuri din 9 partide), Chindia e formația din play-out care a pierdut cele mai multe meciuri, 7 la număr, și a retrogradat și ea din primul eșalon.

Mai multe articole de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.