Liga 1

A semnat cu Rapid până în 2025: „Vom avea cel mai bun portar din România!”

Horațiu Moldovan, în acțiune // sursă foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore  —  Sunday, 21 May 2023

Rapid a anunțat că i-a prelungit contractul portarului Horațiu Moldovan (25 de ani) până în 2025.

Din ianuarie 2021 la Rapid, atunci când alb-vișiniii l-au transferat de la UTA, Horațiu Moldovan va continua în Giulești pentru încă două sezoane.

Rapid a anunțat astăzi că portarul de națională a semnat prelungirea contractului până în 2025. Precedenta înțelegere urma să expire la finalul sezonului următor, în vara lui 2024.

„Rapid îl va avea pe cel mai bun portar din România până în 2025!”, este anunțul giuleștenilor.

Contract prelungit până în 2025 între Rapid și Horațiu Moldovan

„Sunt foarte fericit că voi juca la cea mai iubită echipă din România, cu cei mai frumoși suporteri, încă doi ani, cel puțin. 

Mă simt foarte iubit și apreciat aici, mă simt acasă și acest lucru îmi dă energia necesară pentru a face lucruri mărețe, alături de colegii mei și de suporteri. Sunt sigur că ne vom bucura împreună și de trofee, cât de curând. Hai Rapid!”, a transmis Horațiu după ce a parafat contractul.

Zilele trecute, Rapid i-a prelungit contractul și celuilalt portar cu experiență din lot, Virgil Drăghia, în vârstă de 32 de ani.

Este Horațiu Moldovan „cel mai bun portar din România”?

Horațiu Moldovan a semnat prelungirea cu Rapid // sursă foto: Facebook @ FC Rapid 1923

Horațiu Moldovan este titular incontestabil la Rapid, cu 38 de meciuri jucate în acest sezon. În 12 dintre acesta a păstrat poarta intactă și a primit în total 42 de goluri.

Rapid l-a descris pe Horațiu Moldovan drept „cel mai bun portar din România”, dar statisticile InStat îl plasează pe rapidist abia pe locul 6 printre portarii care au jucat minimum 15 meciuri.

Cel mai bun indice InStat, care înglobează toate reușitele și nereușitele unui fotbalist într-un meci, îl au Laurențiu Popescu (CSU Craiova) și Marian Aioani (Farul), ambii cu o medie de 215. Îi urmează în ordine:

  • Ștefan Târnovanu - 214 
  • Simone Scuffet - 213 
  • Ionuț Gurău - 213 
  • Horațiu Moldovan - 212

Horațiu Moldovan a intrat în circuitul naționalei, pentru care a debutat în amicalul cu Slovenia din noiembrie, scor 1-2. A mai fost rezervă neutilizată la 13 partide ale naționalei mari.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.