Campionate

Învins de două ori de Mbappe, Ionuț Radu a contribuit cu o degajare precisă la golul lui Auxerre: „Greu de pus în dificultate”

Ionuț Radu (25 de ani) nu putea face nimic la „dubla” lui Mbappé, foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  luni, 22 mai 2023

Ionuț Radu (25 de ani) nu putea face nimic la „dubla” lui Mbappé, dovedind în rest siguranță în intervențiile și ieșirile sale din poartă. „A citit bine jocul și a fost prețios și atent în careul său. Greu de pus în dificultate”, a scris agenția Foot Mercato despre portarul lui Auxeree, după 1-2 cu PSG.

Ionuț Radu continuă la Auxerre lupta pentru evitarea retrogradării, păstrând după etapa a 36-a punctul avans față de Nantes, ocupanta primului loc de sub linia roșie. Echipa sa n-a fost departe de o surpriză în epilogul rundei cu PSG (1-2), însă s-a recunoscut învinsă acasă în fața actualei și probabilei viitoare campioane.

Portarului român nu i se poate imputa nimic la golurile imparabile reușite de Kylian Mbappé, ales omul meciului de L'Equipe. În rest, goalkeeperul împrumutat de Inter a făcut un meci bun, fiind lăudat de presa franceză.

„Ionuț Radu, prețios în propriul careu"

Jucătorii liderului din Ligue 1 au tras duminică 15 șuturi spre poartă, dar numai patru au fost cadrate, două fiind neutralizate de Radu. „Nu putea face nimic la golurile lui Mbappé. A fost sigur în intervenții în prima repriză. Liniștit pe linia porții, s-a arătat foarte prompt în numeroasele ieșiri în fața atacanților parizieni (35, 57).

 Prin talia sa și citirea jocului, portarul român a fost prețios în propria suprafață de pedeapsă. În afara golurilor, a fost greu de pus în dificultate. Lansarea frumoasă către Da Costa a stat la originea golului, ce a reaprins speranțele gazdelor", l-a caracterizat agenția Foot Mercato, care i-a acordat nota 5.

L-a blocat pe Messi

Maxi Foot i-a dat același calificativ, în condițiile în care Donnarumma, portarul lui PSG, a primit 7: „Un meci corect făcut de portarul lui Auxerre. Fără vină la primele două șuturi ale lui Mbappé, românul n-a avut decât să se încline în fața lui Kylian. Apoi, Radu a reușit câteva intervenții bune, mai ales la un șut trimis de Messi. Implicat la golul lui Sinayoko, cu o degajare lungă, el a strălucit și la un duel câștigat în fața lui Mbappé".

15meciuri ale lui Auxerre l-au avut în poartă în acest sezon din Ligue 1 pe Ionuț Radu, care a primit 16 goluri și a ținut de cinci ori buturile închise

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.