Liga 1

„Hoțule, hoțule!” » Două penalty-uri și o eliminare contestate puternic în Rapid - CSU Craiova

+13 Foto
Săpunaru a protestat împotriva deciziei lui Adrian Cojocaru

Articol de Daniel Grigore  —  luni, 22 mai 2023

„Centralul” Adrian Cojocaru a acordat două penalty-uri contestate puternic, câte unul pentru fiecare echipă, în prima repriză din Rapid - CSU Craiova (2-3 scor final). Marko Dugandzic și Andrei Ivan le-au transformat și au stabilit scorul pauzei, 1-1. Ulterior, în a doua parte, Mihai Căpățînă, a fost eliminat pentru două „galbene”. 

După 30 de minute destul de liniștite, în Giulești au urmat câteva faze controversate. Prima a avut loc în minutul 31, atunci când Junior Morais a centrat din banda stângă, iar balonul a părut să-l lovească în brațul stâng pe stoperul Zajkov, după ce acesta lovise balonul cu genunchiul drept.

Oltenii au contestat decizia „centralului” Adrian Cojocaru, dar acesta nu a fost chemat să revadă faza de către perechea din camera VAR, Cătălin Popa și Romică Bîrdeș.

Două penalty-uri contestate puternic în prima repriză din Rapid - CSU Craiova

Decizia inițială a rămas în picioare, iar Marko Dugandzic a transformat penalty-ul și a deschis astfel scorul.

A doua lovitură de la 11 metri a fost dictată în minutul 40, în urma unui duel între Andrei Ivan și Cristian Săpunaru. În încercarea de a respinge balonul cu capul, Săpunaru a pus brațul stâng pe umărul lui Ivan, atingându-l pe nouarul Craiovei în zona feței.

>

Ivan s-a prăbușit imediat, acuzând o lovitură în plină figură, iar arbitrul a acordat penalty, în ciuda protestelor rapidiștilor.

Nici de această dată arbitrii din camera VAR nu i-au transmis „centralului” că ar trebui să revadă faza!

„Hoțule, hoțule!” » Supărare în Giulești după al doilea penalty din Rapid - CS Universitatea

Andrei Ivan a transformat penalty-ul în minutul 42, dar „centralul” a dictat repetarea loviturii de pedeapsă pentru că Jovan Markovic intrase în careu înaintea execuției lui Ivan.

Atacantul Craiovei a înscris și din a doua încercare, după ce l-a „blocat” pe Horațiu Moldovan pe centrul porții.

Extrem de supărați de penalty-ul dictat de Cojocaru, suporterii rapidiști au început să scandeze la adresa arbitrului: „Hoțule, hoțule!”

Mihai Căpățînă, eliminat în minutul 47

La nici două minute de la reluarea jocului, fundașul dreapta al oaspeților, Mihai Căpățînă, a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. Al doilea avertisment a fost arătat de „central” pentru un fault asupra lui Junior Morais. Din reluări, pare că Mihai l-a călcat pe rapidist, dar acesta nu a fost de acord cu decizia arbitrului. 

Încă un penalty pentru Rapid

În minutul 58, Rapid a primit al doilea penalty, după un henț comis de Alexandru Crețu.

Onea a centrat din banda dreaptă, Funsho a retrimis cu capul, iar balonul l-a lovit în brațul stâng pe mijlocașul Craiovei.

Dugandzic a transformat penalty-ul, reușind astfel „dubla”.

Tot din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.