Tenis

Simona Halep iese la atac, după o nouă cerere de AMÂNARE a audierii: „Sunt extrem de șocată! Una spun și alta fac în privat” + Reacția lui Mouratoglou

Simona Halep

Articol de Daniel Grigore  —  luni, 22 mai 2023

Simona Halep (31 de ani) a anunțat că Agenția Internațională pentru Integritatea în Tenis, ITIA, a cerut amânarea audierii cazului său de dopaj pentru a treia oară!

Simona Halep atacă ITIA, după o nouă cerere de amânare a audierii

Halep urma să fie audiată de tribunalul independent Sports Resolutions pe 28 mai, însă există posibilitatea de a nu apărea în fața judecătorilor nici la acea dată.

Motivul? ITIA a cerut amânarea audierii, mutare pe care Halep a contestat-o public în această seară, printr-un comunicat publicat pe rețelele de socializare.

În continuare, mesajul integral al Simonei:

Sunt încă o dată extrem de șocată și dezamăgită de atitudinea ITIA. Deși ITIA, prin reprezentantul Nicole Sapstead a comunicat public acum 3 zile că ITIA «își menține angajamentul de a judeca cazul doamnei Halep într-o manieră empatică, eficientă și în timp util», în același timp ei cereau oficial Tribunalului să-mi amâne audierea... pentru a treia oară.

ITIA spune public un lucru și face altceva în privat, am cerut în repetate rânduri să fiu audiată și ITIA a încercat în mod repetat să întârzie asta. 

Când se va opri? Întreb acest lucru încă o dată. Am dreptul la o audiere rapidă, să acționeze în acest fel este împotriva drepturilor mele.

- Simona Halep

„Joacă la două capete. Așa au făcut din prima zi”, i-a comentat antrenorul Patrick Mouratoglou. 

Simona Halep este suspendată din octombrie 2022, după ce a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă, roxadustat.

Dubla câștigătoare de Grand Slam se apără susținând că substanța respectivă i-a ajuns în organism dintr-un supliment alimentar contaminat, însă decizia în cazul ei întârzie. Halep așteaptă să fie audiată, spera ca acest lucru să se întâmple pe 28 mai, însă este posibil ca ITIA să-i pună bețe în roate prin cererea de amânare. 

Substanța în cauză este roxadustat, un medicament anti-anemie, folosit de regulă în tratamentul pacienților cu dializă, din clasa EPO. Printre altele, îmbunătățește disponibilitatea fierului în organism și crește nivelul hemoglobinei.

Mai multe știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.