Liga 1

Debandadă maximă la FCSB! Jucătorii au protestat la pauză, când au văzut ordinele lui Becali: „De ce schimbăm? Mai bine jucăm la fel!”

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  marţi, 23 mai 2023

Deciziile pe care le-a luat Gigi Becali în pauza meciului cu Farul (2-3) li s-au părut revoltătoare până și jucătorilor de la FCSB. Ei au protestat în vestiar, însă n-au reușit să blocheze ordinele pe care patronul le transmisese de acasă.

FCSB era favorita la câștigarea campionatului după prima repriză din meciul cu Farul, conducea cu 2-1 și nu avea multe motive să se teamă, din moment ce adversarul evoluase slab și marcase doar ca urmare a unei gafe a portarului Târnovanu.

Partea a doua a jocului a arătat însă cu totul altfel, dobrogenii au dominat clar, au câștigat cu 3-2 și ar fi putut să mai înscrie. Ce s-a petrecut încât partida a fost întoarsă atât de spectaculos?

Gigi Becali a stricat totul în Farul - FCSB

Becali a influențat jocul cu două schimbări pe care le-a dictat în pauză: a ieșit Tamm și a intrat Iulian Cristea, a ieșit Octavian Popescu și a intrat Cordea. Jocul nu impunea intervenții, din moment ce roș-albaștrii conduceau și controlaseră jocul. 

Gigi nu a mai avut răbdare fiindcă era dezamăgit de prestația pe care o avusese Tavi Popescu, una cu adevărat slabă, și era îngrijorat din cauza unui cartonaș galben pe care-l primise Tamm. Patronul a considerat că estonul risca să fie eliminat dacă ar fi continuat jocul, așa că l-a scos. 

Înlocuitorul lui, Cristea, a greșit decisiv la golul al treilea al Farului, pe care l-a marcat Louis Munteanu. Iar Cordea, intrat în locul lui Popescu, nu a contribuit cu nimic, el doar a repetat forma foarte slabă pe care a etalat-o în ultima vreme.

Jucătorii de la FCSB au anticipat dezastrul

Jucătorilor nu le-au sunat bine ideile lui Becali. Surse din club povestesc că au existat fotbaliști care au protestat atunci când staff-ul a anunțat în vestiar cele două modificări: „De ce să schimbăm? Jucăm bine, să continuăm așa!". Nu a avut nicio valoare protestul lor, pentru că Becali transmisese ordinele și nimeni din conducere nu și-ar fi asumat să le nesocotească.

Răsturnarea jocului și a scorului din partea secundă a fost alimentată tocmai de schimbări. Nou-intrații lui Gigi au subțiat echipa, Hagi a ridicat de pe bancă doar oameni care au contribuit într-un mod concret la obținerea victoriei. 

Sali și Casap au fost trimiși pe teren după aproape o oră din joc și au colaborat imediat la golul egalizator al Farului. Apoi a intrat Dan Sârbu și a participat la faza din care a rezultat golul al treilea. Fără să aibă un lot la fel de bun și de scump ca al lui Becali, Hagi tot a găsit soluții mai bune. 

La FCSB schimbă și comentatorii, doar antrenorii nu

Charalambous și Pintilii doar au executat ordinele patronului în lunile acestea în care au condus echipa. 

O mai mare influență în efectuarea schimbărilor au avut comentatorii meciurilor! Becali i-a pomenit în declarațiile sale pe Dan Ștefănescu și pe Ionuț Angheluță, de la DigiSport, care-l inspiraseră în alegerea schimbărilor din pauzele partidelor. Ilie Dumitrescu a avut, de asemenea, influență cu opiniile pe care le-a exprimat în emisiuni în pauzele partidelor.

De-aia vorbea Mihai Stoichiță la telefon

Becali și-a creat un principiu din a-i înlocui pe jucătorii care iau cartonașe galbene, de teamă că ei pot fi eliminați. A existat episodul faimos din Giulești, cu Stoichiță vorbind la telefon de pe bancă în timpul unui meci cu Rapid. Înainte să-l apeleze pe antrenor, Gigi îl sunase pe Mihai Stoica, aflat, de asemenea, la marginea terenului. 

„Spune-i să-l scoată pe Bicfalvi, că are «galben» și o să ia «roșu»!", a cerut Becali. MM i-a transmis antrenorului ordinul. Stoichiță a ales să tragă de timp, n-a făcut schimbarea imediat. Gigi a sunat din nou, „nea Mihai" tot întârzia înlocuirea. Becali l-a sunat apoi pe Marius Ianuli, și el aflat pe bancă, și i-a cerut să-i paseze tehnicianului telefonul. Așa au ajuns patronul și antrenorul să negocieze live o schimbare în timpul unui derby!

FOTO. Cele mai tare meme-uri după Farul - FCSB

+9 Foto
Gigi Becali n-a mai suportat încă un sezon fără titlu: s-a aliat cu Talpan, iar FCSB a fuzionat cu CSA Steaua :)

VIDEO Reacția lui Elias Charalambous, după ce a ratat titlul cu FCSB: „Le cer iertare suporterilor”

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.