Liga 1

Elias Charalambous a răspuns ofertei lui Gigi Becali, după ce patronul FCSB i-a tăiat salariul

Gigi Becali, 64 de ani, patronul FCSB, a anunțat că Elias Charalambous (42) va fi antrenorul principal al echipei și în sezonul viitor.

Articol de Alexandru Barbu  —  marţi, 23 mai 2023

Gigi Becali, 64 de ani, patronul FCSB, a anunțat că Elias Charalambous (42) va fi antrenorul principal al echipei și în sezonul viitor.

Azi am semnat cu Charalambous prelungirea pe încă un an. I-am redus salariul la jumătate. Eu micșorez totul. Erau cheltuieli nefondate și le-am restrâns. Vreau să întărim echipa, iar la anul să câștigăm fără emoții titlul”, a declarat Becali pentru Fanatik.

Așa cum Gazeta scria la începutul lunii mai, cipriotul avea un salariu de 11.000 de euro lunar. Așadar, el va câștiga de-acum 6.000 de euro la FCSB.

FCSB a ratat titlul și cu Elias Charalambous pe bancă

Charalambous a fost adus de Becali la începutul lunii aprilie, imediat după prima etapă de play-off, în care FCSB a remizat pe Arena Națională, 1-1 cu CSU Craiova. Instalarea lui Elias a venit într-un context special: FRF punea tot mai multă presiune asupra trupei lui Becali pentru a avea un tehnician cu licență Pro pe bancă.

Cu sau fără aportul lui Elias, FCSB a avut un parcurs excepțional în următoarele etape. La debut a învins-o pe Sepsi în deplasare (2-1), apoi a remizat la Cluj, cu CFR (1-1).

A urmat victoria de pe Arena Națională tocmai cu Farul lui Gică Hagi (2-1), un eșec în Giulești, într-un meci în care roș-albaștrii au fost dezavantajați clar de arbitraj (0-1). Asta nu i-a demoralizat pe cei de la FCSB, care au câștigat apoi 3 meciuri la rând și au ajuns din nou la mâna lor pentru a se încorona campioni. Numai că au cedat la Ovidiu, 2-3 în finala campionatului cu Farul.

Un bilanț de 5 victorii, un egal și două înfrângeri cu Elias la „cârmă" A1. 

Tot Gigi Becali ia deciziile 

Charalambous e „principalul” din acte. În realitate, Gigi Becali e cel care are ultimul cuvânt la alcătuirea primului „11” și la schimbări. 

Patronul FCSB și-a asumat schimbările de la pauza eșecului cu Farul:

„Dacă era 2-0 la pauză, intra Pantea, nu mai intra Cordea. Şi greşeala mea e că tot am avut încredere în Cordea ăsta... Dar văd că se duce din ce în ce mai jos. Pe urmă l-am băgat pe Iulian Cristea, am zis că are Tamm cartonaș galben. Dacă nu era Cristea, mai aveam șanse, însă el dă pase la adversari”.

VIDEO. Elias Charalambous, după ce a ratat titlul cu FCSB: „Le prezint scuze suporterilor”

>

Mai multe articole despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.