Liga Campionilor

Ionuț Radu a decis unde va juca! Ce condiție a pus

Ionuț Radu, Auxerre // foto: Imago Images

Articol de Theodor Jumătate  —  miercuri, 24 mai 2023

Împrumutat de Inter până la sfârșitul sezonului, Ionuț Radu (25 de ani) dorește să continue la Auxerre. Portarul naționalei va rămâne însă la echipa franceză doar dacă evită retrogradarea.

De când e în Franța, Ionuț Radu pare că se simte mult mai bine. La fel ca la Genoa, în 2018-2019, când era cel mai valoros pe teren și salva echipa de la retrogradare, fiind printre portarii de top în Serie A.

Ionuț Radu o poate ajuta pe Auxerre să scape de Ligue 2

Dacă la Cremonese, la startul acestui sezon, goalkeeperul primea 19 goluri în nouă meciuri jucate în campionatul italian, cu o singură partidă pe zero, la Auxerre are 16 goluri în 15 întâlniri, cu cinci dueluri albe în Ligue 1.

Cremonese a căzut în Serie B, dar Auxerre poate evita Ligue 2. Cu două etape înainte de final, e pe locul 16 și are un punct peste Nantes (prima sub linia roșie), având ultimele două confruntări cu Toulouse (d, poziția a 13-a), salvată deja, și cu Lens (a, 2), care și-a asigurat prezența în Champions. 

În timp ce Nantes joacă la Lille (d, 5), ce luptă pentru cupele europene, și cu Angers (20, retrogradată). Sunt șanse!

Oscar Damiani, impresarul lui Ionuț Radu: „A făcut un sezon mare"

Radu vrea să continue la Auxerre, dar aceasta este condiția lui: echipa să rămână în elita Franței. A sugerat-o și agentul său. „A făcut un sezon mare. Sperăm să vină salvarea. Apoi, vom analiza totul cu calm”, a declarat Oscar Damiani pentru site-ul italian Tuttomercatoweb.

Și portarul naționalei a fost întrebat de jurnaliștii francezi de viitorul său. „În primul rând, Auxerre trebuie salvată, iată prioritatea! Acesta e cel mai important lucru. După aceea, ne vom gândi și la alte lucruri", a afirmat el. 

„Poți crea viitorul, însă nu îl poți prezice, așa că îmi place să iau fiecare meci pe rând. Dacă iese bine, sigur te vei descurca bine și în viitor". 

Tot despre stranieri: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.