Liga 1

Gazeta a aflat prioritățile lui Mihai Rotaru în mercato » Craiova vrea întăriri pe 4 poziții-cheie

Găman și Mitrea sunt printre jucătorii care vor pleca în vară // foto: Imago Images

Articol de Aurelian Botezatu  —  miercuri, 24 mai 2023

Potrivit informațiilor Gazetei, urgențele Universității Craiova sunt achiziționarea unui fundaș dreapta, a unuia central și a unui jucător de creație. Se caută și acoperirea poziție de atacant, unde Atanas Trică va reveni după împrumutul la CSA Steaua pentru a pune presiune pe Markovic și mai ales pe fragilul Koljic.

Universitatea își joacă duminică ultima carte pentru Europa, dar șefii săi sunt deja cu gândul la sezonul viitor. Patronul Mihai Rotaru l-a confirmat pe Eugen Neagoe pe bancă și a vorbit în linii mari și despre campania de transferuri estivală: 

Niciodată n-au fost multe plecări sau veniri, de obicei maximum 4-5. Vom menține acest lucru. Nu vrem să schimbăm complet echipa în fiecare an, dar vom aduce niște jucători dintre care 2-3 să fie titulari”. 

Gazeta a aflat și care sunt prioritățile oltenilor: un fundaș dreapta și unul central, un mijlocaș de creație și un atacant de careu.

Prioritățile CSU Craiova în mercato: fundaș dreapta, stoper și mijlocaș de creație

Pe flancul drept al apărării sunt acum Bogdan Vătăjelu, Mihai Căpățână, o improvizație în condițiile în care el este mijlocaș de meserie, și Ștefan Vlădoiu. Însă ultimul, readus de la U Cluj, unde era împrumutat, n-a convins. 

Ar putea reveni Ivan Martic, împrumutat și el lui U Cluj. A fost titular la ardeleni, dar la Craiova nu s-a ridicat la nivelul așteptat și, în ciuda unui contract scadent în 2024, e mai degrabă candidat la lista neagră.

În centrul apărării se va crea un deficit prin plecarea „veteranilor” Bogdan Mitrea și Valerică Găman, amândoi la final de contract și nemaidoriți de antrenorul Eugen Neagoe. Rămân Gjoko Zajkov, Raul Silva și Juraj Badelj, eventual Carlo Tomasec. 

Numai că ultimul este o mare necunoscută. Are 19 ani, iar spre deosebire de compatriotul Badelj, alături de care a fost transferat în ianuarie, el n-a apucat să joace nici măcar un minut pentru CSU.

Bate vântul după Cicâldău

Problema unui mijlocaș de creație, a unui „regizor”, a devenit o constantă în Bănie, după vânzarea lui Alex Cicâldău la Galatasaray, în vara lui 2021. Dan Nistor n-a mai fost cel din perioada Dinamo și a sfârșit prin a fi vândut, Lyes Houri s-a accidentat grav și n-a mai fost cumpărat definitiv. 

Ștefan Baiaram, reprofilat pe acest post de Mirel Rădoi, alternează evoluțiile bune cu acelea modeste, cum s-a întâmplat și luni, contra Rapidului (3-2), când s-a numărat printre cei mai slabi jucători ai juveților și a fost înlocuit.

Soluția „din casă”, Atanas Trică

Jovan Martic și Elvir Koljic sunt atacanții de careu ai Craiovei, în condițiile în care Rivaldinho a dispărut deja din peisaj. Însă, se știe, Koljic este un tip fragil. N-a fost sezon în care să nu se confrunte cu diverse accidentări, ce l-au ținut multă vreme departe de gazon. 

Rotaru nici nu trebuie să investească bani pentru a "securiza" postul, soluția este "în casă": Atanas Trică.

Nepotului lui Ilie Balaci îi expiră împrumutul la CSA Steaua și de la 1 iulie va fi din nou la dispoziția oltenilor. Cu 16 apariții și 3 goluri în tricoul roș-albaștrilor, atacantul de 18 ani și 1,91 m înălțime revine pe "Ion Oblemenco" mai experimentat și cu un alt tonus. Chiar poate fi considerat o nouă achiziție! 

Dacă Mitriță își va dori să vină înapoi și dacă va vrea un an sabatic, noi vom fi bucuroși și îl așteptăm. Mitriță e un tip atașat de glia oltenească. Nu-l primim, noi îl cerem cu brațele deschise. Bombele sunt greu de pregătit, să vedem ce explodează, acum nu discutăm despre așa ceva.

- Mihai Rotaru, patron CSU Craiova, conform Fanatik

Mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.